Зимовий український салат
Рецепт ПоваренкаСПоварешкой
Дуже хрумкатий, абсолютно нежирний, коли згадую - слинки котяться.
Фотку додам після чергових відвідин підвалу - там уся моя консервація розмістилась (в хаті трошки місця бракує).
- 3,5кг капусти нашинкувати (слава Богу, що є терка);
- 1кг болгарського червоного перцю порізати соломкою;
- 600г цибулі - порізати кільцями (я ще пополовинила її);
- 600 г моркви - натерти на грубій терці або на терці для кор\ї моркви;
- 500г кисло-солодких яблук порізати тоненькими дольками (родзинка цього салату!)
- пучок кропу - порізати (додала ще й петрушки - не зашкодило).
Все викласти в миску (виварку), додати 70г солі, 150г цукру, 3ст.л. 9% оцту (бажаного ароматизованого).
Руками акуратно все вимішати (як граблями сіно перевертають
) знизу доверху і відставити на годину. Дозволяється попробувати.
Для довгого зберігання розкласти в банки, долити соку до верху (його є дуже багато), стерилізувати 25-30 хвилин.
Для швидкого вжитку поставити на пару днів в холодильник настоятися.
Як і було написано в оригіналі - я пробувала його дуже багато - таке смакотиння! І тепер, відкривши банку, з задоволенням хрумкаю
. Цього року зроблю 2 порції, надіюсь.