Я собі колись купила книжку з чисто американськими переписами. І одного разу з цієї книжки я приготувала пляцок догори ногами. Мій тато як то побачив то зразу сказав, - а то що за чепуха? Я звичайно дуже загнівалась але потім мені сподобалась назва, то я тепер щоразу кажу що готую "
чепуху".
Чепуха, або пляцок ананасовий догори ногами.
Готуємо глибоку алюмінєву пательню з ручкою яку можна поставити в п*єц. Або широку тортівницю в якій не перетікає дно.
Банька Ананасу покраяного дольками.
Карамель:
1 банька покраяних ананасів (250 грам до 400. Не більше)
2 ст. ложки масла (приблизно 30 грам)
1/3 скл світлого брондзового цукру
Горіхи (за бажанням)
тісто:
6 ложок масла (приблизно 80 грам)
1 скл цукру
2 яйця
1 1/2 скл муки (склянка на 250гр)
1 ч.л. порошку до печива
1/2 ч.л солі (я дала менше)
1/2 скл молока
1/2 ч л ванілії (я дала цілу)
1/4 ч.л. цитринової есенції (якщо то есенція в пробірочці, то можна накапати лишень 5 капель. як хочете або як любите)
Беремось до готування. Братруру/духовку розігріваємо на 350 градусів Фаренґейта або 175 Цельсія.
Ставимо пательню на вогонь і кладемо в неї масло. Даємо трохи розтопитись, тоді досипаємо цукор і воду з ананасів. Даємо закипіти щоб цукор розпустився. Виходить така собі карамель. Зверху на неї обережно аби руки не попекти викладаємо ананаси по-колу. Виходить така собі квіточка. Проміжки що залишились між фруктами заповнюємо горіхами.
Робимо тісто. Муку просіяти в мисочку і змішати з сіллю і порошком до печива. В міксері збиваємо масло з цукром до однорідної маси. Додаємо по-одному яйко, гарно збиваючи після кожного додавання нового складнику. Наступне всипаємо муку по-черзі з молоком. Щераз гарно збити міксером кілька хвилин. В кінці додати ванілію і есенцію. Щераз перемішали і виклали зверху на ананаси. Тісто буде як густа сметана.
Випікаємо в п*єцу хвилин 30-35. В залежності від вашої братрури. Провіряємо на готовність сірничком.
Витягаємо. Даємо вистигнути кілька хвилин, не довго, і перевертаємо на таріль.
Все!
"Чепуха" легка в приготуванні і смачна. Мої поїдають з задоволенням до чаю. А якщо кому мало калорій то додайте до нього кульку морозива. ;)