Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Коко Шанель
8 лютого 2010 21:18
Повідомлення #71


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
О..... пиріжечок інтересний.... певно, такий солоооодесенький....записала!!!!


Повідомлення відредагував Коко Шанель - 8 лютого 2010 22:19
Перейти на початок сторінки
marinka
8 лютого 2010 22:38
Повідомлення #72


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Так, Маруся, мені сподобався пиріг, треба записати!
Перейти на початок сторінки
Маруся
9 лютого 2010 02:16
Повідомлення #73


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Я дуже люблю дивитись канал про їжу але останнім часом мені це не дуже вдається. Ось так недавно відігравши дітисок від телевізора побачила як один повар готував налисники в блендері. Вирішила випробувати його перепис.

Крепс або налисники по-французьки в блендері



все міряється американською склянкою (250гр)

# 2 скл. молока
# 2 яйця
# 1 1/2 скл. муки
# дрібка солі
# 1 паличка (110 грам) несоленого розтопленого масла



Всі складники, крім масла, помістити в чашу блендера і збити гарно до однорідної маси. В кінці збиваючи легенько влити розтоплене масло. Щераз добре збити і поставити в холодильник на пів години щоб відпочило. Це тісто може стояти в холодильнику через ніч.

Паперову салфетку легко вмочити в масло і насмарувати дно пательні. Пательня має бути дуже гаряча тоді налисники будуть добре випікатись.



Виходять смачні і дуже ніжні налисники. Я ще не скінчила смажити а вже не було що їсти.
Перейти на початок сторінки
Маруся
9 лютого 2010 04:26
Повідомлення #74


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ромова бабка

Перепис взяла з пачки на дріжджах. Мені він дуже сподобався, бо це така собі бабка-кексик який можна готувати будь коли, а можна використати перепис на паску, хоча для мене паска має бути більш пухкіша.



(склянка 240 грам)

2-1/4 скл. муки (я взяла 2.5)
1/3 скл. цукру
1 ч.л. сухих дріжджів
1/2 ч.л. солі (я взяла менше)
1/2 скл. молока
1/4 скл. масла або марґарини (55 грам)
3 великих яйця
1/3 скл. цукатів (різних)
1/3 скл. родзинок

Сироп:
1/3 скл. води
1/2 скл. цукру
2 ч.л. ромової есенції або рому

Тісто:
В великій мисці змішати 3/4 скл муки, цукор, дріжджі і сіль. Загріти молоко з маслом щоб були дуже теплі майже гор'ячі. Поступово, маленькою струкою додати до мучної суміші. Збивати міксером на середній швидкості десь з дві хвилини. Далі додати яйця і ще 1/2 склянки муки. Бити ще кілька хвилин але вже на великій швидкості. Вмішати решту муки і замісити тісто. Накрити і дати постояти 10 хвилин, щоб відпочило.

Тісто перемішати, додати цукати і родзинки. Викласти в змащену форму для кекса з діркою в середині. Накрити і дати підрости, десь від одної до двох годин.

Прогріти духовку до 170 градусів цельсія і випікати бабку десь 35 хвилин, до готовності. Перед тим як витягати з форми поколоти гору виделкою і негайно полити ромовим сиропом. Дати постояти 10 хвилин, щоб сироп всмоктався в бабку. Витягти бабку з форми і дати вистигнути. Посипати цукром пудрою або полити ромовою поливою.

Ромовий сироп:
В банячку змішати воду, цукор і ромовий екстракт. Довести до кипіння постійно помішуючи. Якщо використовувати ром, то його додати після того як звариться сироп. Так бабка буде більш п'яна.

Смачного! Я вже надкусила кавальчик:



Перейти на початок сторінки
Маруся
9 лютого 2010 06:48
Повідомлення #75


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Я собі колись купила книжку з чисто американськими переписами. І одного разу з цієї книжки я приготувала пляцок догори ногами. Мій тато як то побачив то зразу сказав, - а то що за чепуха? Я звичайно дуже загнівалась але потім мені сподобалась назва, то я тепер щоразу кажу що готую "чепуху". lol

Чепуха, або пляцок ананасовий догори ногами.



Готуємо глибоку алюмінєву пательню з ручкою яку можна поставити в п*єц. Або широку тортівницю в якій не перетікає дно.

Банька Ананасу покраяного дольками.


Карамель:
1 банька покраяних ананасів (250 грам до 400. Не більше)
2 ст. ложки масла (приблизно 30 грам)
1/3 скл світлого брондзового цукру
Горіхи (за бажанням)

тісто:
6 ложок масла (приблизно 80 грам)
1 скл цукру
2 яйця
1 1/2 скл муки (склянка на 250гр)
1 ч.л. порошку до печива
1/2 ч.л солі (я дала менше)
1/2 скл молока
1/2 ч л ванілії (я дала цілу)
1/4 ч.л. цитринової есенції (якщо то есенція в пробірочці, то можна накапати лишень 5 капель. як хочете або як любите)

Беремось до готування. Братруру/духовку розігріваємо на 350 градусів Фаренґейта або 175 Цельсія.

Ставимо пательню на вогонь і кладемо в неї масло. Даємо трохи розтопитись, тоді досипаємо цукор і воду з ананасів. Даємо закипіти щоб цукор розпустився. Виходить така собі карамель. Зверху на неї обережно аби руки не попекти викладаємо ананаси по-колу. Виходить така собі квіточка. Проміжки що залишились між фруктами заповнюємо горіхами.

Робимо тісто. Муку просіяти в мисочку і змішати з сіллю і порошком до печива. В міксері збиваємо масло з цукром до однорідної маси. Додаємо по-одному яйко, гарно збиваючи після кожного додавання нового складнику. Наступне всипаємо муку по-черзі з молоком. Щераз гарно збити міксером кілька хвилин. В кінці додати ванілію і есенцію. Щераз перемішали і виклали зверху на ананаси. Тісто буде як густа сметана.

Випікаємо в п*єцу хвилин 30-35. В залежності від вашої братрури. Провіряємо на готовність сірничком.

Витягаємо. Даємо вистигнути кілька хвилин, не довго, і перевертаємо на таріль.



Все! "Чепуха" легка в приготуванні і смачна. Мої поїдають з задоволенням до чаю. А якщо кому мало калорій то додайте до нього кульку морозива. ;)
Перейти на початок сторінки
Яруська
9 лютого 2010 09:17
Повідомлення #76


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Маруся
Я ще не скінчила смажити а вже не було що їсти.

О! Це і про мене також! Хапають з-під рук, як з голодного краю! lol Причому чоловік цим може цілком задовільнитися, бо йому найбільше смакують самі налисники без начинки, але свіжі, хрумкі, щойно всмажені! Старший любить з варенням, а малий - тільки з сиром. smile
Марусечко! Дуже дякую за гарні рецепти! Все дуже просто, але смачно і апетитно!
Перейти на початок сторінки
уляночка
9 лютого 2010 13:20
Повідомлення #77


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Маруся, всі твої рецепти на висоті!!!! особливо мене зачіпила ромова баба!! я таке ОБОЖАЮ!!! ідуже цікавий рецепт налисничків. З маслом так ще ніколи не робила, але думаю, що смак надзвичайний!!!
Ну а Чепуха - - не чепуха lol , а супер пляцок smile
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
9 лютого 2010 14:43
Повідомлення #78


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Маруся, у Вашу Чепуху закохалась із першого погляду. Смачненька така чепуха. lol
І ромова бабка неперевершена, із шматочка видно , що дуже пухкенька і м"якенька. Я також шматочок візьму.
Ех, жаль що Чепуха не порізана, а то від неї вже напевне нічого б не залишилось tongue
Перейти на початок сторінки
Славочка
9 лютого 2010 14:58
Повідомлення #79


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Всі-всі ці смаколики гарні. Чепуха вже запам"яталася, така оригінальна і колоритна. Треба спробувати спекти.
Перейти на початок сторінки
Яруська
9 лютого 2010 15:15
Повідомлення #80


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Маруся
А якщо кому мало калорій то додайте до нього кульку морозива

Йой, Марусю! Не думаю., що комусь мало! smile
Не знущайтеся! lol
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 11:26

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100