Булочки з корицею (cinnamon buns)
Сьогодні нас дуже замело снігом і я нічого не хотіла робити, але бажання чогось такого домашнього і теплого за мною ходило цілий день. І мені на сон грядущий вирішилось зробити булочок з корицею. Таке американці поїдають на сніданок. Поєднання дріжджового тіста, карамелі і цинамону дуже вдале.
Тісто:
1 ст. л. сухих дріжджів
1/4 скл. теплої води
1/4 скл масла або любого іншого жиру (маргарин або олія)
1/4 скл цукру
1/2 скл гарячого молока
1/2 скл холодної води
1 ч.л.солі
1 яйце
3.5-4 скл муки
від себе додала
1 ч.л.ванілії
цедру з цілої помаранчі
Дріжджі розвести в теплій воді разом з ложкою цукру. Дати постояти щоб набухли. В чаші міксера (або мисці) з'єднати масло, цукор, молодо, воду і сіль. Все вимішати. Додати яйце. Збиваючи (або мішаючи ложкою) додати розведені дріжджі. Підмішати муку поки тісто не буде еластичне і мягке, але не липке. Добре вимісити тісто. У мене це робив комбайн.
Накрити і поставити у тепле місце на 60 хвилин, щоб підросло.
Розділити тісто на половину (я не ділила). Розкачати прямокутник і насмаривати його розтопленим маслом, посипати цукром і цинамоном. Скрутити в рулет і покраяти на плястерти шириною в два сантиметри.
На бритванку вилити карамель і викласти булочки. Поставити щоб підійшли від 40-60 хвилин. Розігріти духовку до 170-180 градусів і пекти булочки від 15 до 20 хвилин. Витягти з духовки і перевернути на таріль.
Карамель:
200 гр (1.5 скл) брондзового цукру
50 гр масла
4 ст. л. води
Все разом зварити щоб розтопився цукор. Не кип'ятити довго. Зразу вилити на бритванку і накрити завитками з тіста.
Від себе: карамель трохи переварила і додала в кінці подріблені горіхи. Зверху полила глазуррю зробленою з двох ложок цукор пудри і одної ложки молока. Вийшло дуже смачно!!!
Ось так вони виглядали як я їх перевернула: