Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Маруся
4 лютого 2011 04:39
Повідомлення #421


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Я з тою роботою ніц не встигаю. Добре що нині чоловік на гульках то маю хвильку часу. Отже додаю переписи.

Булочки з гострим сиром і шинкою




1 скл білої муки
1 скл разової (житньої) муки
2 ч.л. порошку до печива
4 ст.л. гострої муштарди
дрібка солі (хто любить солене можна більше)
2 ст.л. масла
8 ст.л. стертого на грубім терку гострого жовтого сиру (у мене чедар)
100 грам нежирної вудженої шинки (ну щоб без сала)
3/4 скл теплого молока
1 яйце
1 ч.л. насіння сезаму для посипання. В мене не було і я використала розмарин.

Муку змішати з порошком до печива і сіллю. Додати масло і розтерти пальцями або ножем щоб утворилась крихта. Додати потертий сир і дрібно-покраяну шинку. Все гарно вимішати.
Молоко підігріти і змішати з яйцем і муштардою. Влити в сухі компоненти щоб утворилось тісто. Гарно вимішати спочатку в мисці а потім перекласти на стіл і щераз вимісити, але не сильно, щоб утворилась куля. Розкачати тісто висотою 1 см і вирізати круги. Чим грубше тісто тим будуть біль пухкі булочки.
Кожне тістечно посмарувати збитим яйцем і посипати насінням сезаму.
Випікати 15 хвилин в сильно розігрітій духовці - 220гр.

До росолу і пива саме те що треба!

Повідомлення відредагував Маруся - 4 лютого 2011 04:40
Перейти на початок сторінки
Маруся
4 лютого 2011 04:43
Повідомлення #422


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Рогалики з втопленого дріжджового тістa




1скл=250ml


2,5 скл. муки +1/2 для підсипання
2 яйця
1/3 скл молока
2 ст.л. сметани
120 гр розтопленого масла
1/4 скл. цукру
1 пакетик ванільного цукру або ванільна есенція
20 гр свіжих або 1 ст. ложка сухих (~10гр)

В міксері, можна хлібо-пічці, замісити тісто.
Муку змішати з сухими дріжджами (якщо свіжі то розпустити в ложці молока і 2 ложках цукру), всипати в чашу міксера і вимісити з решту складників: яйця, сметана, цукор, молоко і ваніль. Тісто буде чуть липке.
Витягти тісто з чаші міксера, обсипати легенько мукою і обгорнути в марлю або бавовняний рушник.
В великий баняк, або глибоку миску набрати зимної води. Вкинути тісто в рушнику в холодну воду. Вода повинна покривати тісто. Залишити аж тісто підніметься на поверхню. У мене піднялось через 1,5 години.

Витягти тісто на присипану мукою стільницю і розділити на 4-ри частини. Кожну частину розкачати в коло, яке поділити на 8-12 сеґментів/трикутників. Покласти на широку сторону густу мармоляду, ягоди з компоту або навіть сухі ягоди або шоколад і закрутити рогалики.
Викласти на посмароване маслом деко і дати підрости 30 хвилин.

Посмарувати рогалики збитим яйцем і випікати в нагрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин. Вважати не перетримати бо будуть сухі.

Смачного!

Рецепт з польського блогу http://mojewypieki.blox.pl/

Повідомлення відредагував Маруся - 4 лютого 2011 04:43
Перейти на початок сторінки
Маруся
4 лютого 2011 04:47
Повідомлення #423


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Чорничний (ягідний) соус


2 скл (250мл) свіжих ягід
1/3 скл цукру
1 ст. л. свіжо-витесниного цитринового соку (десь 1/2 цитрини)
дрібка солі
1/2 ч.л. ванільного екстракту

Помити ягоди і подрібнити. Можна в блендері. Додати цукор, цік цитрини і сіль. Добре вимішати/збити все разом. В маленькій риночці нагріти соус і довести до кипіння. Дати закипіти і зняти з вогню. Додати ваніль. Остудити і подавати до млинців, оладок, налисників, морозива і решти захцянок.

У мене був з дріжджовими млинцями від Натоньки.


Повідомлення відредагував Маруся - 4 лютого 2011 04:47
Перейти на початок сторінки
Маруся
4 лютого 2011 04:57
Повідомлення #424


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Палочки-сухарики


Дуже подібний перепис як давала Майя.

%CD%E0%F2%F5%ED%E5%ED%ED%FF+%ED%E0+%EA%F3%F5%ED%B3+%E0%E1%EE+%CC%E0%F0%F3%F1%FF+%F7%E0%F1%F2%F3%FE%F2%FC


1 ст.л. сухих дріжджів
3 скл (250мл) муки
1/4 скл молока
1 ч.л. цукру
1 ст.л. солі
1 скл теплої води
2 ст.л. олії

Дріжджі розвести в молоці з цукром. Дати постояти щоб підійшли.
В миску висипати муку, додати сіль. Влити дріжджі, перемішати. Тоненькою цівкою вливати воду і замішувати тісто. В кінці додати олію і вимісити поки тісто не буде однорідне.
Накрити рушником і дати постояти аж тісто підніметься, приблизно 30 хвилин.
Розкачати тісто товщиною 0,5 см і нарізати палички. Я робила не широкі бо мені так скамує. Білок одного яйця збити з ложкою води, щоб була однорідна маса. Посмарувати палички білком і посипати травами, кмином, маком або грубою сіллю. У мене розмарин. Перекрутити кожну паличку кілька раз як жгут. Викласти на змащене жиром деко. Дати постояти 10 хвилин щоб підійшли і випікати в духовці розігрітій до 180 градусів, приблизно 10 хвилин.
Тісто гарно піднімається але треба вважати щоб не згоріло. Як тільки пальчики підрумялись чуть знизу - витягуємо.
Перейти на початок сторінки
нетік
4 лютого 2011 08:25
Повідомлення #425


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
Маруся,
все таке класне, неперевершене... :winked:
Цитата: Маруся
Булочки з гострим сиром і шинкою

Цитата: Маруся
Палочки-сухарики

то взагалі без слів-брати і жувати...дякую за такі рецепти...

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
мари4ка
4 лютого 2011 11:15
Повідомлення #426


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Маруся,все таке апетитне виглядає,обовязково спробую твої булочки принагоді :love:

Цитата: Маруся
Палочки-сухарики

дуже довго шукала перепис таких паличок,в мене донечка дуже їх любить,та й сама в магазині деколи до бульйону купую :feel: Дякую за рецептик,буду пекти тепер сама :belay:
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
4 лютого 2011 11:54
Повідомлення #427


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Маруся у вас все таке гарне та смачне я давно вже збираюсь приготувати пиріжки з того втопленого тіста але все не вистачало часу.
Перейти на початок сторінки
Маруся
4 лютого 2011 18:45
Повідомлення #428


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: sunnygirl
але все не вистачало часу


Я це чудово знаю і розумію. :recourse: Завжди щось знайдеться і не дає можливості зробити те що хочемо. :am:

нетік і Марічка, дякую що зайшли в гості. Смакуйте на здоров’я.

%CD%E0%F2%F5%ED%E5%ED%ED%FF+%ED%E0+%EA%F3%F5%ED%B3+%E0%E1%EE+%CC%E0%F0%F3%F1%FF+%F7%E0%F1%F2%F3%FE%F2%FC
Перейти на початок сторінки
Славочка
4 лютого 2011 21:25
Повідомлення #429


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Марусечко, смакота! Все попробую :)))
Перейти на початок сторінки
Solka
4 лютого 2011 22:10
Повідомлення #430


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Маруся, у вас смаааачно і дуже по-домашньому затишно! :m05108: Палички смачні і хрумкі! :winked: Я випікала за рецептом Майї Шутенко - дуже сподобались!

Повідомлення відредагував Solka - 4 лютого 2011 22:12
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 21:34

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 67
Гостей: 40
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100