Ой, Оленочко не було піцци, бо то лишень я з дітьми вдома а муж на роботі. Але я їм ось таку куру зробила
Курка по-тайськи на пляшціЯ дуже люблю робити курку на пляшці, особливо пляшці пива. Дуже вигідно, бо можна пів пляшки пива випити а решта використати для кури.
Робимо наступний маринад
2 ст.л. соєвого соусу
4 зубці часнику
1 ст. л. меду (можна використати коричневий цукор)
1-2 ч.л. чілі пасти (або просто 1/2 ч.л. пластівців червоного гострого перцю)
2 ст.л. томатної пасти
3 ст.л. олії ( у мене для підсишення смаку була сезам олія)
Змішати всі компоненти. Часник витиснути через чеснокодавку. Пензликом або ложкою добре насмарувати курку зі всіх боків і в середині. Дати помаринуватись хоча б 30 хвилин при кімнатній температурі, або можна залишити на ніч в холодильнику. Якщо в холодильнику то птицю треба потримати хоча б 30 хвилин на верха перед тим як ставити в духовку. Холодне мясо погано пропечеться.
Так от. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Насаджуємо курку на пляшку з пивом і ставимо на бритванку застелену фольгою, бо з курки буде стікати жир. Дуже великий газ робити не треба, бо вона може легко згоріти адже в маринаді є мід.
Печемо курку приблизно 1,5 години при середній температурі. Коли курка вже готова її треба витягти з духовки і обгорнути фольгою і залишити постояти 15-20 хвилин. Лише після того краяти.
Якщо ви любите хрумку скоринку, тоді не обгортайте фольгою але і не ріжте зразу. Всеодно дайте мясу відпочити. Курка буде соковита.
Тут кура готується скочити в духовку