Мене тут не було трохи бо мала вісілє в суботу а ще перед тим на тиждень їздила на конференцію в сталіцу. Але так як ми пов’язані з Міністерством Праці то воно нас ніц не годувало і я собі спекла в дорогу швидкі і смачні
Сконс-булочкиЯ їх люблю до кави зранку їсти і робляться вони дуже швидко і легко. Ось простий перепис:
2 скл муки
1/3 скл цукру (можна більше, якщо любите солодке)
2 1/2 ч.л. порошку
1/4 ч.л.солі
1/3 скл холодного масла
1/2 склянки сушені (родзинки, сушена вишня, сушені і покраяні абрикоси... що душа забажає. Може бути все змішане до купи а може бути лишень родзинки або сушена вишня, в мене була вишня.)
1/3 скл цукатів або цедра з одної помаранчі або цитрини
2/3-3/4 скл молока
1/4 скл горіхів для прикраси ( в мене не було)
В мисці змішати муку, цукор, порошок і сіль. Ножем порізати холодне масло щоб утворились крихти. Вмішати сухофрукти і цекру. В кінці влити молоко щоб тісто лише з’єдналось. Викласти на присипану мукою стільницю, дуже легенько руками зібрати до купи і розкачати в круг. Тісто не можна місити руками. Руки взагалі не повинні його торкатись, а тільки ніж або виделка.
Викласти сегменти на змащену бритванку і пекти в духовці розігрітій до 200 градусів хвилин 15-20. Виходять пухкі і одночасно крухі булочки-скони.