Вітаннячка всім. Осінь нам дарує багато барв і серед них багато помаранчевого і особливо гарбузів. Скоро свято гарбуза і в нас вже можна купити багато екземплярів цього овоча. Я купила собі невеличкий і зразу зварила в молоці і тепер використовую пюре до різних страв. перша спроба.
Гарбузова бабкаСкладники:
2,5 скл муки
1 ст. л. або 25 гр. свіжих дріжджів
1 скл молока
1 яйце (можна не давати)
100 мл олії без запаху (можна оливкову)
1/4 скл пюре з гарбуза
1 скл цукру
1 скл родзинок
1/4 скл насіння з гарбуза (можна підсмажити, буде смачніше)
50мл коньяку
ванільний цукор
прянощі - мелений імбир, мелена ґвоздика, цинамон, мелений мускатний горіх. (я давала на око, бо не дуже люблю гвоздику, але раджу дати хоча б 1/2 ч.л прянощів. Дуже добре коли є суміш, така як до медівника.)
Дріжджі розвести в 1 ст. ложці теплого молока і 2 ст.л. цукру. Дати щоб піднялись. Родзинки залити коньяком і поставити на 15 секунд в мікрохвильову, щоб набухли. (так буде швидше) Далі коньяк злити а родзинки підсушити і пересипати мукою.
Яйце збити з цукром міксером, додати підігріте молоко, дріжджі, тепле пюре з гарбуза (кімнатної температури), ваніль, вмішати муку, прянощі. В кінці влити олію і дати тісту ввідбрати жир. Вмішати родзинки і насіння.
Викласти бабку зразу в форму і дати підійти, десь з 1-2 години. Випікати при температурі 190-200 градісув приблизно 45-50 хвилин, або поки сірничок не буде сухим.
Коньяк що лишився підігріти з ложкою цукру і води. Дати закипіти. Як витягли бабку з братрури ще в формі полити сиропом. Дати постояти 15 хвилин. Перекинути на таріль і дати вистигнути.