Кекс з цукіні і шоколадом
Ось і почався сезон кабачків і їх треба використати в кожній страві, бо їх так багато що вже не знаєш куди запхати а народ не спішиться їсти.
Так ось, пропоную досить смачний, особливо на сніданок з маслом кексик.
3 скл муки
1/2 ч.л. порошку до печива
1 ч.л. солі
1/2ч.л. цинамону і мускатного горіху (можна оминути)
1 ч.л. соди
3 яйця
2 скл цукру
1 скл олії без запаху
2 ч.л. ванільного екстракту або ванільний цукор
1 середній кабачок/цукіні втертий на грубій терці
1 скл подріблений хоріхів
1 скл подрібленого шоколаду або шоколадних чіпсів
1 ч.л. цедри цитрини або помаранчі
Прогріти духовку до 190 градусів.(350 фаренгайта) Дві бритванки на маленький хлібець висмарувати маслом і присипати мукою.
Просіяти разом муку, порошок, сіль, соду і цинамон з мускатом.
В великій мисці збити яйця поки не подвоять в розмірі, додати цукор і продовжувати збибати поки не розтопиться цукор. Додати олію, ваніль, кабачок, горіхи, шоколад і цедру. Все щераз гарно перемішати. Всипати муку і перемішати. Розділити на дві бритванки і випікати 50-60 хвилин поки сірничок не буде сухий.
Подавати з збитою сметанкою або маслом. Смачного!