Сьогодні приготувала капустяно-рисову запіканку. Я думала вчора втушити капусту з кмином але в результаті я її тільки відварила але до кінця не зробила, а сьогодні маємо запіканку.
Капустяно-рисова запіканка1 невеличка головка капусти (500 грам)
1 ст. ложка кмину (за бажанням)
1/2 скл рису
1 середня цибуля
1 морква
1 скл молока
2-3 яйця
100 грам твердого сиру
сіль, перець, веґета
Капусту дрібно посікти і відварити до готовності, посолити, поперчити і додати ложку кмину.
Цибулю покраяти на кубики. Моркву стерти на ґрубій терці.
Цибулю посмажити на пательні з додаванням олії, додати моркву. Дати трошки потушитись. Приправити улюбленою приправою типу веґета, посолити і поперчити. Додати рис, добре вимішати і залити 1 скл води. Знову добре вимішати і дати закипіти. Зменшити вогонь до мінімуму і дати воді випаруватись. Рис повинен бути майже готовим.
Глибоку вогнетривку форму висмарувати маслом і присипати сихарями. Викласти на дно половину капусти. Зверху на капусту викласти весь рис. Накрити другою половиною капусти.
Яйця збити з молоком і залити капусту з рисом. Зверху викласти сир покраяний на грубім терку.
Поставити запікати в духовку на 45 хвилин, при температурі 200 градусів.
Можна подавати в формі що пеклась запіканка. Я перевернула на тарілку. Подавати з салатом з свіжих овочів.