Сьогодні задумала зробити собі гавайські настрої, і знайшла в неті перепис пляцка/пирога з ананасами і кокосом. Перепис знайшла
тут. Мені здається що ще тільки бракувало там горіхів, помаранч і РОМУ! Для повноти гавайського смаку.
Так он послала я мужа купити мені кокосову стружку а він мені чіпси купив. Чисто, як Шарік з Матроскіним, він кєди купив.
Ананасовий пирігбанька консервованих ананасів (500 г)
Для тіста:
350 г муки
10 г порошку до печива
180 г цукру
5 яєць
200 г розтопленого і охолодженого масла
150 мл ананасового соку
Для штрейзеля: (в мене не вийшов а вийшло просто тісто яке я натерла зверху. Думаю моє масло було замягке, бо муки я дала досить, але на смак то не вплинуло)
120 г мягкого масла
150 г муки
80 г цукру
дірбка солі
110 г кокосої стружки
Ананаси викласти з баньки на друшляк і дати добре стекти воді.
Змішати всі складники для штрейзелю і відставити в сторону. Якщо у вас ананаси кільцями то їх слід покраяти на невеличкі кусочки, можна і дрібно. Я люблю більшими кусочками.
В велику миску просіяти муку і порошок до печива.
Додати яйця, цукор, ананасовий сік і масло, і все добре вимісити в однорідне тісто. У мене тісто було досить мягке.
Викласти тісто в бритванку і розрівняти. Ананаси викласти на тісто і зверху посипати штрезелем. У мене не вийшло, то я втерла зверху друге тісто і посипала ще екстра кокосом.
Випікати при температурі 180 градусів, приблизно 30 хвилин.