Готувала я сьогодні чудо французької кухні - КІШ.
Самою начинкою я дуже задоволена а он тісто, яке іде на основу, куповане і морожене і воно мені не сподобалось. Тобто на смак воно добре а он повело себе зовсім не пристійно. На наступний раз зроблю йому, так зване, сліпе запікання - це коли пусте пісочне тісто застеляють фольгою і насипають в середину сухі боби або фасолю і пропікають 15 хвилин при темпратурі 200 градусів.
Але так як витвір вартує уваги, то прошу частуватись.
КІШ ЛОРЕЙН200 грам тертого твердого сиру ( в оригіналі має бути швейцарський але я дала польський і воно смаку не зіпсувало)
250-300 грам шинки
пучок зеленої цибулі, кропу і петрушки
200 мл вершків або молока
4-5 яєць
сіль, перець, мускатний горіх
можна додати інші приправи за бажанням але в оригіналі ніби має бути лишень сіль, перець і мускатний горіх.
Основа з пісочного тіста на тортівницю діаметром 22 см.
Якщо готувати самому, то треба
1 скл муки
1/4 скл жиру (любого, можна олію)
дрібка солі
кілька ложок крижаної води
замісити тісто ножем або виделкою, бажано не місити або звести той процес до мінімуму, щоб теплом рук не гріти тіста.
Приготування.
Шинку покраяти на дрібні кубички, додати дрібно покраяну цибульку, петрушку і кріп. Кропу не жаліти. Викласти в тортівницю на сире тісто.
Яйця вбити в миску і влити вершки або молоко. Дуже добре збити виделкою або тріпачкою до утворення пухирців. Додати приправи, сіль, перець. Вилити яєчну масу на шинку і зелень.
Зверху висипати весь сир.
Поставити в розігріту до 350 фаренґейта, або 180 цельсія духовку і пекти 40-45 хвилин. Середина повинна бути більш менш однорідною і коли запхати ножа то він вийде з «води» сухим.
Дати тому чуду трохи постояти, щоб маса чуть застигла. Краяти на трикутники і подавати з салатом.