Моя товаришка в заграманицях поділилась зі мною дуже смачним рецептом рибки під гірчичним маринадом з булочкою. У мене не виявилось вдома солодкої гірчиці тому взяла звичайну і розвела майонезом і додала кропу, а в переписі того не було. Отже прошу:
Біла риба під гірчичним маринадом з булочкою
1 кг білої риби
1/4 скл солодкої (діжон) гірчиці
2 ст ложки олії
2-3 скибки свіжого білого хліба
пучок петрушки
1-2 зубці часнику
аспараґус
Розігріти духовку до 200 градусів цельсія.
Рибу покраяти на порціонні куски і викласти або на змащений жиром лист або на бритванку застелену промасленим папером.
Хліб покраяти на невеличкі куски і змолоти в блендері. Додати ложку олії і поставити в мікрохвильову піч на 30 секунд. Перемішати і знову поставити ще на 30 секунд щоб крихти підрумянились. Додати дрібно покраяну петрушку.
В іншій мисці змішати решту олії, подріблений часник і гірчицю.
Рибу змазати гірчичною сумішю і зверху накласти сухарі.
Так повторити з кожним куском риби. Поставити в духовку на 25 хвилин. Риба повинна бути мягка але не сира.
В переписі писало покласти аспараґус попередньо посолений і поперчений і политий оливою поряд з рибою, але я поклала в іншу посудину і запікала разом з рибою.
Подавати рибу викладеною на аспараґус з рисом і овочами або салатом.