gutka
я так довго макарони не готую, щоб аж більша половина води викіпіла, можливо я щось не зрозуміла....може краще злити воду і залишити приблизно склянку
Я ж брала там лише три склянки води, тому вона випарувалась за 8 хвилин.
Але спокійно можна відварити і воду злити а залишити собі тільки шклянку для соусу. Так також буде добре.
marinka
Зацікавив соус ще такого не їла
А він робиться дуже просто. Яблука обираються від шкірки і варяться в невеликій кількості води з цитриновим соком або лимонною кислотою. Як яблука вже майже зваряться, їх знімається з вогню і робиться вилкою або товкачем пюре, але так щоб залишались кусочки яблука. Тоді додається цукор і знову ставиться на газ, щоб закипіло. Тоді або ставиться в холодильник і поїдається з оладками або картопляними пляцками, або закручується в баньки на зиму. Дуже смачне!
Це блюдо з єврейської кухні.