До чаю хочеться чогось добренького і я спекла кекс з яблучним соусом, бо була у мене банька. Яблучний соус робиться з печених яблук, до яких додають цукор і лимонну кислоту і знову дають закипіти і тоді закручують в слоїчки для поїдання. Тому, що яблуки кислі вони в сполученні з содою дуже гарно вступають в реакцію, що в результаті дає пухкий і смачний кекс. Моя дитина їла і казала що дуже смачний. Чоловік половину схрумав сам і питався а де він пісний?
Яблучно-медовий кекс(без яєць і молока)
1 скл цукру
1/2 скл марґарини (я брала не молочну)
1 1/2 скл яблучного соусу
2 ст. ложки меду
2 скл муки
1 ч.л. соди
1 ч.л. цинамону (кориці)
1 ч.л меленої гвоздики (у мене не було, але я змолола один англійський перець)
1/2 ч.л солі
1 скл родзинок
Маргарин і цукор зміксувати на великій швидкості до утворення пухкої маси. Додати мід і яблучний соус. Все щераз гарно збити міксером.
В іншій мисці змішати муку з содою, сіллю, цинамоном, гвоздичкою.
Поступово додати муку в яблучно-медову масу. Гарно все вимішати міксером. Додати родзинки.
Вилити тісто у кексову форму добре змащену олією. Пекти при температурі 175 градісув на протязі 45 хвилин, аж поки сірничок не буде чистим. Дати кексові вистигнути в формі десять хвилин а тоді перевернути на решітку, щоб повністю остиг. Посипати пудрою.
Смачного!