Тортик "Захер"
Це ще один мій вечірний витвір /на нього яйка пішли
/
Тортик смачний та ще цікава історія його створення( судові перепетії, і т д., детальніше можете почитати http://galopom.com.ua/Info/Cooking/Country_2/Dish_106/ і ось тут http://cudri.livejournal.com/191051.html)
Спеціально вдень ходила в супермаркет за джемом, за класичною рецептурою, мав бути мандаринковий і то прослойка тільки зверху, абрикосовий підійшов. Ніякого крему, ну хіба класично до того торту збоку кладуться збиті вершки, шоколадний-шоколадний смак і легенька кислинка джему, зверху шоколадна глазур. Останній раз пробувала тортик у Львові. Робила на пробу пів порції.
Рецепт взятий мною в оригіналі з trio-mia:
1 унція = 28 гр.
чашка має 240 мл
Коржі: /форма 26 см/
6 унцій шоколаду / 168 г/
3 унції масла /84 г/
4 жовтки
1 унція цукру/28 г/ + 3 унції цукру /84 г/
5 білків
1 / 4 ч. л. солі
1 / 3 чашки муки /80 г/
Абрикосова начинка:
1,5 чашки абрикосового джему або густого варення
1 ст. л. + 1 ст. л. абрикосового бренді або коньяку, горілки
Глазур:
6 унцій шоколаду (65-70% какао-маси, розламати плитку)
1 унція несолоного вершкового масла
2 унції жирних вершків
Збиті вершки. Розігріти духовку до 180 ° C
На водяній бані розтопити шоколад та вершкове масло, розмішують до однорідної маси. Остудити. Збити міксером яєчні жовтки з 1 унцією цукру до світло-жовтого кольору. Обережно, по частинах, з'єднати з шоколадом, ретельно перемішати. В окремому посуді збити білки з сіллю до утворення піків. Продовжуючи збивати, додавати порціями решту 3 унції цукру. Ввести муку. Змішати третину білкової маси з шоколадною масою. Обережно додати, ті що залишилися. Викласти тісто у підготовлену форму. Випікати близько 40 хвилин.
Перевірити готовність, проколовши центр коржа тонким ножем, можна зубочисткою: тісто не має приставати. Остудити корж на решітці. Начинка:
Абрикосовий джем або варення протерти через сито, додати бренді.
Гострим довгим і тонким ножем розрізати корж на три пласта.
Збризкати коржі 1 столовою ложкою бренді. Змазати абрикосовою начинкою нижній корж, накрити другим, що залишилася, змастити начинкою. Накрити третім коржем. Остудити як мінімум півгодини.
Глазур:
Розтопити шоколад з вершковим маслом на водяній бані. В окремій каструльці вершки довести до кипіння (не кип'ятити). Змішати з розтопленим шоколадом. Охолодити і полити торт. Охолодити. Я обсипала ще боки шоколадом. Стільки понаписувала, а вже хочу пробувати....
Будемо пригощатись аж в четвер, якраз будемо вихідні. Зараз прохолоджується у холодильнику.