...А цією стравою я, напевно, нікого не здивую, виставляю швидше заради форми цих виробів...Так готують ці пиріжечки на моїй рідній Кіровоградщині ..Взагалі-то це страва за молдавськими мотивами... і назва в неї відповідна:
Плачинди з гарбузом
Тісто: кефір чи кисле молоко 0,5 л.
1 яйце
трохи олії чи маргарину
чуть соди
борошна, щоб утворилось м"яке приємне тісто.
Тісто ділимо на коржички, розкачуємо досить тонко. Чим менше тіста і більше начинки - тим смачніше. Накладаємо начинку ( тертий смажений гарбуз з цукром) І своєрідно заліплюємо, щоб вийшов чотирикутник. Смажимо в невелицій кількості олії, складаємо гіркою, накриваємо , даємо чуть відійти...От і все.