А за цей рецепт зразу попереджаю: на аутентичність не претендую....варіантів дуже багато...Цей - дещо середнє між рецептом із "Гастронома" і від Висоцької..
Спагетті "Карбонара"
Слово "карбоне" в перекладі, здається, з італійської, означає "жаринка", "вуглинка"...Тобто висмажені часточки бекону повинні нагадувати чорну вуглинку, по-нашому - шкварки...
Варіацій багато в приготуванні цієї страви...Я ось готую так:
на 0,5 кг спагетті
іде 5 жовтків
200-250 гр бекону( в мене був копчено-варений окіст свинячий)
100мл вершків високої жирності
100грю твердого сиру
перець чорний
часник свіжий.
Відварюємо спагетті. Тепер соус :( власне, весь "цинус" страви саме в соусі) підсмажуємо на пательні розчавлений пласким боком ножа часник, виймаємо...там же висмажуємо бекон ( чи окіст,як у мене, ну не люблять мої жирного бекону!
) до утворення шкварок.....Підігріваємо вершки, змішуємо їх з жовтками (сирими!). Вершки повинні бути лише ледь теплими,бо, як розумієте ,жовтки просто заваряться ....а це нам не потрібно. Наш соус готовий! Поливаємо ним спагетті, викладаємо смажений бекон, перчимо... Висоцька пропонувала соус змішувати із сиром , і посипати ним також страву зверху...Рекомендують різний сир: " Гранопадано", " Парміджано", "Пармезан"...Я думаю, шо виверження вулкану не станеться, якщо потремо звичайний російський чи голландський...
Мої враження: соус ніжний, шовковистий за структурою.... Смачно....