Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Веселий кулінарний вернісаж, Коко Шанель запрошує на свою веселу кухню
Славочка
4 липня 2010 23:33
Повідомлення #551


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Наталю, торт просто шикарний!!!
і лілії ідеальні!
про мастику теж цікаво, бо щось я тепер мармишок і в МЕТРО не знайшла, певно Львів за декорацію тортів взявся :))
А з мого рецепту желатинової зашвидко сохне і сильно твердіє.
Перейти на початок сторінки
мари4ка
5 липня 2010 00:47
Повідомлення #552


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Коко IШанель,слів бракує щоб описати емоції від побаченого winked winked winked winked winked
Цитата: Олесічка
І ще питання - лілії ти розмальовувала, а можливо можна майстер-клас по ліпці лілій

Так-так,в мене теж саме запитання і прозьба!Ну дуже вже гарні лілії!!!Я взагалі лілії не знаю як ліпити.
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 липня 2010 08:41
Повідомлення #553


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Нат, ССУУУПППЕЕРРР belay Лілії як живі love
Можна пораду?) Цифри краще було зробити білого кольору, і поставити їх вертикально, так вони вписались би у загальний вигляд торта:) (Але це моє враження)
Перейти на початок сторінки
lana
5 липня 2010 12:33
Повідомлення #554


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Коко Шанель,
Ну, Наталю, ти даєш!!! то сумка он яка! То лілеї!!!Виглядають краще, ніж живі!!!! Та ще й бисквіт на 30 яєць wassat !!!!!!!

Повідомлення відредагував lana - 5 липня 2010 13:34
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
5 липня 2010 12:44
Повідомлення #555


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
Натальчик! Лілії супер! winked
В тебе велике майбутнє в прикрашанні тортів, молодчинка belay

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
5 липня 2010 17:19
Повідомлення #556


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Дівчатонька, ДЯКУЮ!!!!!
Із завмиранням серця чекала на вашу оцінку.!! Бо ви ж у мене найперші і найголовніші оцінювачі!!!!!!!!!!!!!
Цитата: Volo-shka
(Але це моє враження)
В тебе цілком правильне враження і з моїм співпадає,))) хотіла зробити білі цифри, і поставити їх, як ти кажеш...але забула зовсім, тому ліпила з якихось залишків в останній момент.))))))))))))))
Цитата: lana
Та ще й бисквіт на 30 яєць wassat
та то просто так по ходу вийшло, замовники подзвонили і сказали, що з вагою вони погарячкували))), і треба ще більшого торта... і в підсумку замість трьох кг вийшло 5.хе-хе..
А лілії насправді квіти прості, треба тільки подивитися на справжні, і вловити оту схожість,.)))) Я зо два дні біля квіткарок на базарі кругами ходила.))) На жаль , час не дозволяв сфотографувати процес, але вчилася я отут, дуже наочно все показано, але зустрічала в інеті й інші способи.http://www.kuharka.ru/recipes/decoration/2810.html
Малювала по них тоненьким пензликом( в дітей стирила), харчовою розведеною фарбою...( По секрету: чоловік замовив мені гелеві фарби харчові, радості немає меж, десь завтра може прийдуть))))
А серединку ледь-ледь посипала куркумою жовтою...

Ага, ось рецепт мастики:
Називають ще її пастиллаж.
1 ст.л. желатину
60 мл холодної води
1 ч.л лимонного соку
2 ч.л. води
2ч.л. сиропу глюкози ( замінила медом, радять ще заміняти штучним медом, коштує 7 гр. півлітра)
240 гр. цукрової пудри
120 гр. крохмалю
Желатин замочити на 15 хв в 60 мл води. Розтопити на бані, я просто поклала чашку з желатином в більшу миску з гарячою водою. Лимонний сік змішати з медом чи сиропом, у кого є,і 2 ч. л. води. Сюди ж додати барвник. З"єднати з желатином. Пудру змішати з крохмалем і влити туди желатинову суміш, добре вимісити. При потребі додати ще пудри. Дати мастиці відпочити годинку-півтори, загорнувши щільно в плівку...
Мастика насправді дуже пластична, ну не знаю, подобається вона мені більше, ніж мармишкова...Мармишкова дратує отим прилипанням ,якоюсь безвольною консистенцією, нетриманням одразу форми... Треба добрі нерви і терпіння до неї мати!)))))Хоча , звичайно, на покриття вона добра, краща від неї в цьому смислі хіба молочна...( на смак) і для товстеньких об"ємних фігурок теж вона непогана, бо не сохне на камінь...ну а от для вишуканих квітів - для мене краща желатинова, хвильки на пелюстках одразу робляться такі, як треба і зберігають свою форму, не потребують ніяких підставок із фольги, отак скрутив пальцями, і воно так і залишилось... Єдиний недолік, сохне, звичайно, швидше, ніж з мармишок, хоча це іноді і плюс. Але ЦЯ мастика, рецепт якої я дала, сохне не миттєво, я мала в запасі після замісу години три...за цей час можна слона виліпити))) Брала потроху з цілого куска, решту щільно закривала плівкою. Гліцерин і мед перешкоджають швидкому висиханню. Після висихання стає, як карамель, не така твердюща, як із самого желатину,гризти можна))))
Але це мої особисті, можливо, й суб"єктивні, висновки.

Ось Саша- Волошка радила до мармишкової мастики трохи додавати желатину, теж варіант, спробую.
А ось ще один варіант, який заслуговує на увагу:

90 гр мармишок
кілька штучок желатинових фігурок ( цукерок)
1 ст ложка лимонного соку
1 ст. л. штучного меду.
Додати пудру і місити як звичайну мастику. Теж, кажуть, непогано...
( Із сайту "У самовара") Перший варіант - від mila_kanari з її ЖЖ.

А взагалі.... щоби творити справжні шедеври, треба мати професійну готову мастику, фондант. Хвалять мастику фірми Бейклз, предствництво цієї фірми є в Пітері, в Росії..Та купувати таку мастику, певно, дорогезне задоволення...Будемо вже викручуватися з того, що маємо )))))))))))))))

Повідомлення відредагував Коко Шанель - 8 липня 2010 18:28
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
5 липня 2010 17:42
Повідомлення #557


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Наталю!Торт шикарний ,а вже лілії-справжній витвір мистецтва, winked витончена ,акуратна робота! winked
Браво ,Твоїм золотим ручкам!Таку красу....шкода нарізати на порційні шматочки... belay

Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 5 липня 2010 18:42
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
5 липня 2010 17:56
Повідомлення #558


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Цитата: Майя Шутенко
!Таку красу....шкода нарізати на порційні шматочки..

Є, Маєчко, не шкода...)))) Адже яка основна мета оцього прикрашання ? Правильно, захват і здивування в очах того, для кого він робиться..)) Коли я це бачу - все, свою порцію адреналіну і задоволення я вже отримала, і доля, власне, торта , мене вже мало хвилює )))) Я легко до цього ставлюсь))) Це ж все забавки, створення яких має мету цілком прозаїчну - поїдання))))))))))))))))))))))))))
Перейти на початок сторінки
maija23
5 липня 2010 20:45
Повідомлення #559


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Наталю!Торт дуже гарний,а лілії взагалі просто шикарні!!! crying Відмінна робота!!! a0a
Перейти на початок сторінки
Славочка
5 липня 2010 23:49
Повідомлення #560


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Наталю, цей перший пастилаж теж роблю, додаю глюкозу. Але при нарізанні торта трохи виглядає дерев'яніше, ніж з мармишок.
Цікаво про желатинові цукерки, вони теж топляться в мікрі?
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 15:25

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 63
Гостей: 51
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100