Дівчатонька, ДЯКУЮ!!!!!Із завмиранням серця чекала на вашу оцінку.!! Бо ви ж у мене найперші і найголовніші оцінювачі!!!!!!!!!!!!!
Цитата: Volo-shka
(Але це моє враження)
В тебе цілком правильне враження і з моїм співпадає,))) хотіла зробити білі цифри, і поставити їх, як ти кажеш...але забула зовсім, тому ліпила з якихось залишків в останній момент.))))))))))))))
Цитата: lana
Та ще й бисквіт на 30 яєць wassat
та то просто так по ходу вийшло, замовники подзвонили і сказали, що з вагою вони погарячкували))), і треба ще більшого торта... і в підсумку замість трьох кг вийшло 5.хе-хе..
А лілії насправді квіти прості, треба тільки подивитися на справжні, і вловити оту схожість,.)))) Я зо два дні біля квіткарок на базарі кругами ходила.))) На жаль , час не дозволяв сфотографувати процес, але вчилася я отут, дуже наочно все показано, але зустрічала в інеті й інші способи.
http://www.kuharka.ru/recipes/decoration/2810.htmlМалювала по них тоненьким пензликом( в дітей стирила), харчовою розведеною фарбою...( По секрету: чоловік замовив мені гелеві фарби харчові, радості немає меж, десь завтра може прийдуть))))
А серединку ледь-ледь посипала куркумою жовтою...
Ага, ось
рецепт мастики:Називають ще її пастиллаж.
1 ст.л. желатину
60 мл холодної води
1 ч.л лимонного соку
2 ч.л. води
2ч.л. сиропу глюкози ( замінила медом, радять ще заміняти штучним медом, коштує 7 гр. півлітра)
240 гр. цукрової пудри
120 гр. крохмалю
Желатин замочити на 15 хв в 60 мл води. Розтопити на бані, я просто поклала чашку з желатином в більшу миску з гарячою водою. Лимонний сік змішати з медом чи сиропом, у кого є,і 2 ч. л. води. Сюди ж додати барвник. З"єднати з желатином. Пудру змішати з крохмалем і влити туди желатинову суміш, добре вимісити. При потребі додати ще пудри. Дати мастиці відпочити годинку-півтори, загорнувши щільно в плівку...
Мастика насправді дуже пластична, ну не знаю, подобається вона мені більше, ніж мармишкова...Мармишкова дратує отим прилипанням ,якоюсь безвольною консистенцією, нетриманням одразу форми... Треба добрі нерви і терпіння до неї мати!)))))Хоча , звичайно, на покриття вона добра, краща від неї в цьому смислі хіба молочна...( на смак) і для товстеньких об"ємних фігурок теж вона непогана, бо не сохне на камінь...ну а от для вишуканих квітів - для мене краща желатинова, хвильки на пелюстках одразу робляться такі, як треба і зберігають свою форму, не потребують ніяких підставок із фольги, отак скрутив пальцями, і воно так і залишилось... Єдиний недолік, сохне, звичайно, швидше, ніж з мармишок, хоча це іноді і плюс. Але ЦЯ мастика, рецепт якої я дала, сохне не миттєво, я мала в запасі після замісу години три...за цей час можна слона виліпити))) Брала потроху з цілого куска, решту щільно закривала плівкою. Гліцерин і мед перешкоджають швидкому висиханню. Після висихання стає, як карамель, не така твердюща, як із самого желатину,гризти можна))))
Але це мої особисті, можливо, й суб"єктивні, висновки.
Ось Саша- Волошка радила до мармишкової мастики трохи додавати желатину, теж варіант, спробую.
А ось ще один варіант, який заслуговує на увагу:
90 гр мармишок
кілька штучок желатинових фігурок ( цукерок)
1 ст ложка лимонного соку
1 ст. л. штучного меду.
Додати пудру і місити як звичайну мастику. Теж, кажуть, непогано...
( Із сайту "У самовара") Перший варіант - від
mila_kanari з її ЖЖ.
А взагалі.... щоби творити справжні шедеври, треба мати професійну готову мастику, фондант. Хвалять мастику фірми Бейклз, предствництво цієї фірми є в Пітері, в Росії..Та купувати таку мастику, певно, дорогезне задоволення...Будемо вже викручуватися з того, що маємо )))))))))))))))