В мене почався консервувальний сезон, з ягодами легше- закинув в морозилку, і всі справи, а от кабачки мені подобаються більше у вигляді кабачкової ікри, значно смачнішої, ніж теперішня ікра у магазині..))) Це - ікра -ностальжі за веселковим дитинством, і пахне вона теж дитинством))))
Ікра кабачкові з майонезом
5 кг кабачків
300гр моркви( можна не давати)
700гр цибулі
перець
300гр томатної пасти ( я давала соус)
400 гр майонезу( доброго, у нас це найдорожчий і найсмачніший майонез виробництва м.Одеси "Сонячна долина")
Кабачки натерти на тертку з великими отворами, або пропустити через м"ясорубку. Цибулю й моркву( якщо даєте) дрібно порізати і пожарити на олії. Ще холодні кабачки змішати з майонезом, варити дві години, додати цибулю і пасту, варити ще годину. В рецепті не було, але я вирішила перестрахуватися і на дно кожної півлітрової банки давала чайну ложку оцту. На смак це не вплинуло, я думаю.
ось процес:
коли зварилося - збила блендером-ручкою, вийшла достеменно така консистенція, як у магазині, але це не обов"язково.
Праворуч банка зі збитою блендером ікрою, а праворуч - із "природньою"))))))