Хоч і піст, а діти без солодкого не можуть..
Знайшла такий доладній рецепт кексика медового, який чомусь по російськи зветься
Коврижка медова з яблуками
( жодного поняття не маю, що це слово означає,
і чому так незугарно звучить, як на мене - то просто кекс, але всеодно смачно) рецепт з моїми варіаціями.
цукор-1 ст.
1 ст. міцного чорного щойнозавареного чаю
олія - 0,5 ст.
меду 2 ст. л.
мука - 1.5 -2 ст.
сода 1ч.л.( гашена в лимонному соці)
розпушувач - 1 ч.л.
горіхи 0,5 ст ( можна більше, до стакана)
1-2 яблука
кориця
сухофрукти ( в мене курага, фініки, родзинки, зовсім небагато, зі жменьку)
В миску насипати цукор, мед, влити чай чи воду і олію. На водяній бані розчинити мед і цукор ( не розумію навіщо баня, якщо можна розчинити те все просто в теплій рідині, але приводжу автентичний рецепт) Всипати гашену соду, маса повинна спінитися і збільшитися в об"ємі). Зняти миску з бані, додати горіхи ( їх треба помолоти ) сухофрукти, муку, розпушувач, тісто має бути як на оладки.
Перелити тісто у форму , змащену і посипану мукою. Яблука порізати і викласти на тісто( мої сказали, що яблук можна було б дати більше, врахую))) Пекти 30-35 хв. при 180 гр. Витягти і дати відпочити 10 хв.
Мої коментарі: дуже сильний медовий аромат, гарна розсипчасто-кексова консистенція готового тіста, і не здогадаєшся, що пісне...нам сподобалось.
Рецепт запозичено із сайту "Готовим дома" від Олесі. ( рецепт мною дещо змінено)