Не знаю, як там де, а в нас піст все ще актуальний. Сьогодні надибала в інеті такий симпатичний рулетик з ...правильно, з рідненької матінки нашої картопельки, без неї і взагалі діла нема, а в піст і поготів.
Картопляний рулет з грибами
Все просто, як , перепрошую, мукання корівки.. :smil
Картоплю, півкіла, варимо. Зливаємо воду, але не зовсім, залишити треба зовсім трішки. Товчемо картоплю дуже добре, додаємо трохи відвару, що залишили. Бажано масу ще збити блендером, щоб уникнути грудочок, додати трохи олії і збити ще раз. Розстеляємо харчову плівку і розмащуємо по ній гаряче пюре, ось так:
Смажимо дві великі цибулини, до неї грамів 400 грибів ( авторка рецепту пропонувала в якості начинки взяти копчену скумбрію, теж варіант) все це намащуємо на пюре і скручуємо рулет, піднімаючи край плівки, ось так:
Зверху посипаємо густо зеленню, в мене була покраяна цибулька зелена, ліньки було по зелень бігти))) Ще посипала сумішшю перців і часником сушеним.
В рецепті пропонувалось рулет захолодити в холодильнику і їсти в якості холодної закуски, і з рибою то було б саме те....Та мої їли його ще гарячим, і я думаю, що з грибами чи капустою можна було б рулет навіть запекти в духовці. Ось такий незвичайний варіант подачі звичайної страви!
Автор рецепту - "Поварьонок з поварьошкой"