Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Веселий кулінарний вернісаж, Коко Шанель запрошує на свою веселу кухню
Коко Шанель
14 березня 2010 20:17
Повідомлення #331


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Дякую, Галинко, що забігаєш на мою сторінку! Доводиться щось видумувати, бо піст же...У православних він перед Великоднем строгий...

marinka І де ти тоту Джад відкопала? lol Завжди знайдеш щось таке цікавеньке!!
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
14 березня 2010 21:47
Повідомлення #332


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
,,Довго думала, чи виставляти цей рецепт бездріжджової закваски...Захворіла таким хлібом, коли сиділа на роздільному харчуванні...стан здоров"я того вимагав..І до того нам той хлібчик сподобався, що печу його й до сьогодні, тільки на заквасці, без дріжджів. Не хочу сказати нічого такого про дріжджі - нашого незамінного помічника...але ж факти говорять самі за себе- зараз справжніх дріжджів не існує, вони створюються штучним шляхом з дивного набору хімічних складників...і зовсім не такі нешкідливі, як нам здається.
Я нікого не агітую, Боже борони! Та просто наведу деякі факти: один мій знайомий, переживши інсульт молодим, змінив своє харчування, і перейшов на бездріжджовий хліб, і таким чином повністю реабілітувався...( хто сам це пережив, або бачив хворобу близьких - може зрозуміти, як це важко..) Інша знайома звільнилася від артриту завдяки такій випічці...А я від важкості у шлунку , печії та болей у печінці...



Звичайно, гарних булочок чи пиріжків , чи паски, не спечеш без дріжджів, але на заквасці виходить чудовий житній чи житньо-пшеничний хлібчик...з пористим еластичним м"якушем, довго не черствіє, не має спиртового чи дріжджового запаху. Заквасок існує таке розмаїття...З родзинок, на хмелю, з медом..закваски авторські ( в мене була сестер Симілі, вона була на білому борошні, тому фактично не потрібно,а, і я її закинула)іт.д. В мене - найпростіша закваска на воді і житньому борошні.

Бездріжджова закваска з житнього борошна




100мл. муки житньої
100мл води
( можна взяти й більший об"єм муки і води, головне, щоб ці об"єми були рівними) розмішати, маса має бути густа, як сметана, - закрити плівкою або кришкою з отвором, щоб дихала, в посуді більшого об"єму( закваска буде збільшуватись!) і залишити в теплому місці на 48 годин. У мене в кухні дуже тепло, десь близько 28 градусів, тому процес бродіння завжди відбувається досить швидко...Тепло дуже важливе для закваски, якщо йї буде холодно - процес бродіння може так і не початися)

Отже, закваска почала бродити , це може відбутися і раніше зазначеного строку, і пізніше. Вона матиме вигляд маси, що піниться , пузириться, і пахне килувато.Запах повинен бути приємним!

Підгодувати : додати 100мл води і 100мл муки, гарно розмішати і залишити в теплі на добу. За цей час має відбутися повторне бродіння, так закваска набирає силу...Це буде видно - пузирі по поверхні, збільшення об"єму.

Коли це відбудеться - почати третій, завершальний етап : підгодувати 200мл води і 200мл муки.. Залишити в теплі на добу... Маса має пузиритися, мати кислий смак , приємний кислуватий запах.

Тепер можна подвоїти її кількість шляхом додавання рівного по об"єму кількості муки й води і випікати хліб! Початкова закваска буде молода, ще не дуже сильна, тому часу на підняття хліба треба буде більше, але з часом вона буде ставати все сильнішою....Моя шестимісячна закваска така термоядерна - що іноді зриває з банки кришку навіть в холодильнику, пре догори! В холоді закваска "спить", але варто її витягти і дати тепло - вона почне оживати, як жива істота! Головне - регулярно підкормлювати її, для запобігання перекисання - 1 раз в 5-6 днів, в крайньому разі раз в тиждень. Якщо пекти не збираєтесь - всеодно треба годувати: додати трохи муки й води і такий же об"єм викинути.
Деякі адепти здорового харчування наполягають на тому, що закваску треба тримати при кімнатній темп. і пекти з неї щодва, або щотри дні, тоді, мовляв, в ній зберігаються корисні бактерії...А якщо тримати в холоді - то будуть тільки "дикі "дріжджі , але вони вже стали моїми рідненькими "дикунчиками" smile гловне, що натуральні

Ой...стільки тексту написала - що самій страшно...Та може, комусь знадобиться...Якшо хтось зацікавиться - готова відкрити тему, створювати закваску онлайн разом із вами! і супроводжувати фото і коментарями. Таким авантюрним особам, як я - напевно, сподобається сам процес...заглядати в баночку, живий "курілка" чи ні? Це дуже цікаво... smile

А це хлібчик, спечений на тій самій заквасочці, хто повірить, що без грама дріжджів?


Повідомлення відредагував Коко Шанель - 14 березня 2010 22:59
Перейти на початок сторінки
gutka
14 березня 2010 22:05
Повідомлення #333


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Коко Шанель
зараз справжніх дріжджів не існує, вони створюються штучним шляхом з дивного набору хімічних складників...

здається, що все навкруги вже штучне, навіть все що вирощуємо на наших грядках не є цілковито натуральним...напевно нам від всього незахиститись...але ми все ж таки намагаємось, хоч трішки захистити себе та своїх рідних, я от тільки сьогодні поставила готуватись йогурт на виписаних зі столиці натуральних заквасках, нарешті знайшла час...
Перейти на початок сторінки
gutka
14 березня 2010 22:06
Повідомлення #334


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Коко Шанель
супроводжувати фото

цікава інформація, додавай ще фото хліба, можливо і я спробую
Перейти на початок сторінки
marinka
15 березня 2010 00:12
Повідомлення #335


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Цитата: Коко Шанель
І де ти тоту Джад відкопала?

Агааа! Я знала що поставити lol Колись то був мій улюблений фільм "Клон" lol
Та в неті випадково зустріла її, Джад, усьо, довелось зберегти фотку lol

Повідомлення відредагував marinka - 15 березня 2010 01:13
Перейти на початок сторінки
Славочка
16 березня 2010 10:18
Повідомлення #336


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Наталю, щось я тут масу цікавого пропустила!!!
Страва на пару корисна і смачна.
А про закваску мені особливо цікаво, бо ніколи ще не готувала хліб на натуральній заквасці. Дякую за детальний опис, не є воно так складно приготувати. Залишилося знайти житню муку.

Повідомлення відредагував Славочка - 16 березня 2010 11:19
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
17 березня 2010 08:58
Повідомлення #337


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Славочко, закваску можна спробувати зробити на білому борошні...тільки це значно складніше.... Біла мука погано бродить, інша справа - якби вдалось відшукати цільнозернову, хоча це із області фантастики.Добре було б початкову зробити на житньому - а потім трансформувати в білу, шляхом постійних підкормок білою мукою.
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
17 березня 2010 09:04
Повідомлення #338


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Ставлю фотки торта "Сумка" спеченого на день народження сестрички...Рецепт і опис потім, бо катастрофічно не встигаю smile





Перейти на початок сторінки
Natasha
17 березня 2010 10:47
Повідомлення #339


Молода господинька
  • 34

Репутація: 70
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 204
Реєстрація: 8.02.2010

ICQ:--

Бали: 233
Коко Шанель, коли відкрила сторінку, то вирішила що це фото сумки. А коли прочитала, що то торт, спершу не повірила. Дуже гарно і незвичайно! Потрібно мати золоті руки, щоб зробити таку красу!
Перейти на початок сторінки
marinka
17 березня 2010 12:03
Повідомлення #340


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Точно, як справжня, мені вже так цікаво що там в сумочці feel аж терпіння підводить lol lol


Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 17:45

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 32
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100