..Згадала сьогодні про ще одну, незаслужено забуту чудову пісну страву, і не схожу за смаком ні на вареники, ні на що інше, не дивлячись на досить пересічний набір продуктів...
Паровий рулет "Ханум"
Тісто:1 яйце ( я не давала)
1 стакан води
0,5 кг муки
чуть соли
Замісити тісто і дати йому відпочити хвилин 10.
Начинка:Кілька картоплин порізати тоненько соломкою, можна й кубиками, до неї підсмажити на олії цибулі, посолити, поперчити, додати 2 ст. л. томатної пасти( в мене густий домашній кетчуп) перемішати .
Тісто розділити на 3-4 частини, кожну розкачати в тонкий пласт, ( чим тонше, тим краще, як штрудель), помастити маслом чи олією, на пласт накласти начинку, згорнути рулетом....І дуже добре, якщо у вас є приспособа для приготування мантів, чи пароварка, чи така штучка для приготування на пару...
В мене нічого того нема, тому мучуся вже кілька років, використовуючи для подібних цілей звичайне металеве сито, тільки не випукле, а рівненьке...ось таке:
Довелося бідний рулет скрутити равликом в три погибелі
це вже фото готового рулету..А в мантишницях є посередині така випукла штука з діркою...як ото у великих кексових формах. Отже, зварити рулет на пару 25 хвилин...( Ту форму, де будете варити, обов"язково добре змастити жиром, інакше пристане) Їсти бажано теплим, подавати - поливши олією чи розтопленим маслом...дуже ніжна страва.. Мої їли хто зі сметаною, хто із соєвим соусом....Можна робити з різноманітними начинками - з яблуками, з м"ясом і картоплею, порізаною аналогічно, з капустою теж буде непогано...Страва з узбецької кухні.
Рецепт позичено із сайту "Волшебная кухня"