А до капуснячку була в мене така ось
Pizza Bianco біла піца, без начинки, щось схоже на фокаччу - та не те...Коли я побачила цей рецепт в ЖЖ Маріанни-ага - прямо відчула її аромат і смак...Вийшло точнісінько так, як відчулось...
Ця піца - вуличні італійські ласощі, такий собі фаст-фуд,її їдять неодмінно гарячою, приправляючи хто як хоче...або просто так.
Біла піца
Крута італійська опара160гр муки білої звичайної
0,16 гр сухих дріжджів( і такі є міри! я брала приблизно восьму частинку чайної ложки)
160 г води
Замісити, і дати зійти 4 години при кімнатній температурі, або 12-24 год в холоді)
Тісто :
900 гр муки
6,3 гр сухих дріжджів
19 гр солі
6,4 гр свіжих розмарину, тим"яну, майорану( я нічого того не давала, замінила банальним кропом
)
200гр оливкової олії ( в мене була просто рафінована соняшникова)
550 гр води
Дріжджі розпустити в теплій воді, влити олію і додати решту складників. За рецептом того кухаря , що придумала рецепт, - треба додавати в тісто такі трави: петрушку, розмарин, орегано і шалфей. Останньою в тісто вмішується опара - біга. Тісто місять крюками міксера чи процесора , чи хлібопічки 7-8 хв. Тісто дуууже м"яке. Кладуть в простору посудину і дають вибродити 1 годину. Звертають кілька разів ( як штрудель) виваливши на плівку, посипану мукою, чи на силіконовий коврик. Не м"яти, не місити, а трохи піднявши край плівки, скласти в кілька разів. Після цього ще дві години дають зійти.
Готове тісто вивалюють на стіл, ріжуть на чотири частини. Залишають на розстойку на 45 хв. Після розстойки кладуть на деко, розтягують руками у формі довгих язиків, і тикають пальцями, як фокаччу. Приблизно довжиною 60 см. Та в мене вони такі не влізли б в духовку, тому було ось так: сантиметрів не притримувалась)))
Потім змащують олією і посипають крупною сіллю( бо в тісті солі немає!)
Печуть до золотистості на максимумі, в мене це 250 гр.Коли вони ще гарячі, знову мастять олією..і їдять хрумкі уламки з апетитом. Дві піци я мастила нерафінованою соняшниковою олією з соленим кропом, а дві - олією з чавленим часником...Найсмачніше, звичайно, їсти свіжими, гарячими, але й на другий день, коли розігріла в мікрі - вийшло теж смачніссімо!
Ось такі діромахи в ній утворилися...