Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Веселий кулінарний вернісаж, Коко Шанель запрошує на свою веселу кухню
gutka
11 березня 2010 09:05
Повідомлення #311


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Коко Шанель
Шоколадні цукерки " Волоський горішок"

у тебе вийшло дуже гарно, як намальовані, laughing напевно людей байдужих до шоколаду немає, зроби будь-ласка для мене фото шоколаду, яким ти користуєшся, просто цікаво
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
11 березня 2010 10:54
Повідомлення #312


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Коко Шанель,
Це дійсно щось казкове!Браво!!!!!!!!!!! laughing
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
12 березня 2010 20:25
Повідомлення #313


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Цитата: gutka
зроби будь-ласка для мене фото шоколаду, яким ти користуєшся, просто цікаво

Катю, я б із задоволенням, та упаковку викинула, це був французький шоколад, пригостили чоловіка на роботі, з однієї плиточки вийшло небагато цукерок.. smile А за імпортним шоколадом треба їхати, в нас його немає...Для випічки і взагалі користувалась донедавна "Рошен" та тепер в світлі цього фільму взагалі не знаю, купувати його чи ні lol

ІНЕСА Дякую, що забігаєш до мене! Дітям найбільше процес сподобався.. lol
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
12 березня 2010 21:04
Повідомлення #314


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
..Почну, як казку.. lol Колись , в моєму вже досить далекому студенстві , жила я на квартирі в однієї бабці, яка мала просто унікальний кулінарний талант , ( та то я тепер уже розумію, а тоді - гульки, веселощі - чи до того було?) Тісто на пироги в неї квасилося майже цілу ніч, та зате й пироги були такі, що тиждень не черствіли, борщ бабця варила тільки на буряковому квасі, можна було ложку ковтнути, такий смачнющий... Тепер жалкую, що по молодості не підгледіла бабусиних секретів кулінарних, вже тепер, надіючись на свою смакову пам"ять, намагаюсь відтворити...А ще варила таку місцеву страву, яка й мені була в новинку, там, звідки я приїхала, того не готували, хоча й область одна була.. Був то капусняк з пшоном..А оце відкрила "Сучасну українську кухню " то виявилось , шо то " Запорізький капусняк" Називала його бабця просто - "капуста" smile

Капусняк запорізький

Для нього бажано взяти добрячий шмат свининки, саме її, не телятини і не яловичини, чи якогось іншого м"яса.

500гр свинини
400гр квашеної капусти( в рецепті пропонували 600)
2 л води
400гр картоплі
3 ст.л. пшона
морква , петрушка, селера( я давала лише моркву)
1 цибулину
50 гр шпику
3 ст л. вершкового масла
сіль, перець
лавровий лист
Даю автентичний рецепт, в мене був пісний варіант...і салом не затовкувала. Зварити бульйон зі свинини. Квашену капусту віджати, порізати впоперек волокон, стушкувати на сковрідці, де вже посмажена морква з цибулею, з додавання вершкового масла і свинячого бульйону. Я додала ще й трохи свіжої, щоб пом"якшити кислий смак.Я смажила на олії. Шпик (сало) розтерти в макітрі з цибулею. У булйон чи воду покласти промите пшоно і картоплю, варити майже ло готовності. Додати тушковану капусту, в кінці варіння додати розтерте сало. Дуже смачно. Капусняк повинен бути значно густішим , ніж борщ чи суп, нагадувати куліш.



Повідомлення відредагував Коко Шанель - 13 березня 2010 19:56
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
12 березня 2010 21:46
Повідомлення #315


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
А до капуснячку була в мене така ось Pizza Bianco біла піца, без начинки, щось схоже на фокаччу - та не те...Коли я побачила цей рецепт в ЖЖ Маріанни-ага - прямо відчула її аромат і смак...Вийшло точнісінько так, як відчулось... lol Ця піца - вуличні італійські ласощі, такий собі фаст-фуд,її їдять неодмінно гарячою, приправляючи хто як хоче...або просто так.

Біла піца


Крута італійська опара
160гр муки білої звичайної
0,16 гр сухих дріжджів( і такі є міри! я брала приблизно восьму частинку чайної ложки)
160 г води
Замісити, і дати зійти 4 години при кімнатній температурі, або 12-24 год в холоді)

Тісто :
900 гр муки
6,3 гр сухих дріжджів
19 гр солі
6,4 гр свіжих розмарину, тим"яну, майорану( я нічого того не давала, замінила банальним кропом lol )
200гр оливкової олії ( в мене була просто рафінована соняшникова)
550 гр води

Дріжджі розпустити в теплій воді, влити олію і додати решту складників. За рецептом того кухаря , що придумала рецепт, - треба додавати в тісто такі трави: петрушку, розмарин, орегано і шалфей. Останньою в тісто вмішується опара - біга. Тісто місять крюками міксера чи процесора , чи хлібопічки 7-8 хв. Тісто дуууже м"яке. Кладуть в простору посудину і дають вибродити 1 годину. Звертають кілька разів ( як штрудель) виваливши на плівку, посипану мукою, чи на силіконовий коврик. Не м"яти, не місити, а трохи піднявши край плівки, скласти в кілька разів. Після цього ще дві години дають зійти.
Готове тісто вивалюють на стіл, ріжуть на чотири частини. Залишають на розстойку на 45 хв. Після розстойки кладуть на деко, розтягують руками у формі довгих язиків, і тикають пальцями, як фокаччу. Приблизно довжиною 60 см. Та в мене вони такі не влізли б в духовку, тому було ось так: сантиметрів не притримувалась)))


Потім змащують олією і посипають крупною сіллю( бо в тісті солі немає!)
Печуть до золотистості на максимумі, в мене це 250 гр.Коли вони ще гарячі, знову мастять олією..і їдять хрумкі уламки з апетитом. Дві піци я мастила нерафінованою соняшниковою олією з соленим кропом, а дві - олією з чавленим часником...Найсмачніше, звичайно, їсти свіжими, гарячими, але й на другий день, коли розігріла в мікрі - вийшло теж смачніссімо!


Ось такі діромахи в ній утворилися...

Повідомлення відредагував Коко Шанель - 13 березня 2010 19:50
Перейти на початок сторінки
gutka
12 березня 2010 22:23
Повідомлення #316


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Коко Шанель,
які ажурні узори, схоже на чабату, треба спробувати

Повідомлення відредагував Коко Шанель - 13 березня 2010 19:49
Перейти на початок сторінки
Славочка
12 березня 2010 23:51
Повідомлення #317


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Чудові рецепти. Капусняк точно має бути з свининою (старі люди кажуть "має свиня ніжку замочити" lol )
Піца повітряна, пухка. А от щодо кропу у піці, фокачі мене критикували тут деякі знавці no (подивись дискусію http://smakuje.livejournal.com/13996.html), мовляв в Італії кропу нема.
Запахла мені ця піца! спечу!
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
13 березня 2010 14:39
Повідомлення #318


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Коко Шанель цукерки чудові .Піца дуже цікава та щей з часником смакота.
Перейти на початок сторінки
Irina
13 березня 2010 17:39
Повідомлення #319


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 570
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Коко Шанель, Наталю, незнаючи, що ти виставила свій капусняк, я теж його сьогодні зварила. Хочу сказати,що в нашій місцевості він користується неабиякою популярністю. Все я роблю майже як ти, тільки капусту перекручую через м"ясорубку і не тушкую. А от картоплю варю окремо, товчу на пюре і "запускаю" в капусняк. Дуже смачно, всім раджу спробувати! Наталю, дякую за таку смакоту!
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
13 березня 2010 17:58
Повідомлення #320


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Коко Шанель!
Така чудова піца в розрізі,прозора і справді,ажурна!!!
Фото -просто вражаюче!Супер!!!! laughing laughing laughing
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 27 листопада 2024 15:32

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 9
Гостей: 5
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100