Замовили діти "Зебру"...Так нема щоб взяти стандартний рецепт, і зробити звичайну, звічайнісіньку зебру.....
Надивилась на Марусин кекс із журавлиною...і ось варіації на тему:
Двоколірний кекс із журавлиною
150 гр масла чи маргарину
2 стак. цукру
1 ст. сметани
0,5 ст. кефіру
1 ст. вершків ( в мене жирні домашні, )
3 яйця
журавлини 100гр
1 ч. л. соди гашеної
3,5 ст. муки.
Тіста виходить дуже багато. Із залишків допікала маленькі кексики
М"яке масло розтерти із цукром. Додати всі складники і добре перемішати. Поділити на дві частини. В одну додати какао, в іншу - журавлину. Я додала в білу частину трохи куркуми, щоб тісто було жовтіше, та марно...воно чомусь покоричневіло...
Журавлину теж чомусь погано на фотці видно...
Мої враження: за рахунок вершків тісто дуже - дуже ніжне...Журавлинка дає приємний кисленько - гіркуватий присмак.