І знову чергова спроба знайти гідне застосування яблукам, яких вродила тьма у нас на дачі минулого року, і які конче треба утилізувати, бо ніяк не хотять лежати, псуються....певно, наш балконний температурний режим не підходить...
Це улюблений пиріг мої дітей, характерна його особливість - баааагато яблук і маааало тіста...
Закритий яблучний пиріг " Улюблений"
Надзвичайно простий і без жодних наворотів....Але ж, як відомо - все що просто - то геніально! ( від скромності точно не загину
)
Маргарину 100гр
вершкове масло 100гр
сметани 1 ст.
соди - третина чайної ложки ( не гашу, бо ж сметана)
муки стільки, щоб було дуже м"яке тісто ( неодмінно м"яке)
Холодний маргарин і масло натираємо на тертку, додаємо холодну сметану й соду, замішуємо м"яке тісто, поступово додаючи муку. Пробувала замішувати з розм"якшеним маргарином - не таке виходить тісто. Напевно, можна й так : спочатку перетерти з мукою жир, а потім на сметані замісити тісто. Ділимо тісто на дві частини, розкачуємо корж, досить тонкий(!) в усякому разі, в мене люблять саме так... На нього почищені від шкірки яблука, нарізані тонкими пластинками ( багато!) в кілька шарів, вони потім дуже потахнуть. Посипаємо щедро цукром, бо ж тісто не солодке, і корицею... Розкачуємо другу частину і накриваємо яблука, я намагаюсь підіткнути краї під нижнє тісто...але можна і просто заліпити, тісто м"яке, тому це дуже просто зробити. Все! Мінімум зусиль...
І хвилин на 20 в гарячу духовку (200гр.) Ага! ше поколоти виделкою верхнє тісто... Дати охолонути, тоді він буде добре різатись....З пирога в процесі випічки буде витікати солодкий сироп..це нормально, зате яка смачна ота нижня карамельна шкірка!!
Ось ближче:
Мої коментарі : дуже вдале поєднання яблук із корицею...Хоча в інших варіантах в мене її не дуже поважають...