...Розповім оце вам не сценарій фільма жахів, і не зміст передачі "Знак якості"...а достовірну історію виготовлення в Україні так званого згущеного молока( бо після почутого язик не повертається назвати ЦЕ молоком....). Почула я її з вуст мого свекра, людини, що 20 років пропрацювала на молочноконсервному заводі... Справжньої згущенки в нас давно вже не виготовляють....Замість нього ми споживаємо суррогат із знежиреної сироватки, розкисленої аміаком(!), знежиреного сухого молока, (або соєвого, що значно вірогідніше) і тугоплавкого пальмового жиру, який теж не "є гут" для організму..Мало того, для надання кольору використовують диоксид титану, канцерогенну речовину...Звідси і дивний "немолочний"
смак, і "шкарпетковий " , перепрошую, запах....
а також і ті зміни в організмі, яких ми не відчуваємо, споживши даний продукт...
Тому я пропоную альтернативу купленій згущенці, а саме- спробуймо зробити її в домашніх умовах! ( В усякому разі, ви точно знатимете, ЩО ви туди напхали...
)
Згущене молоко в домашніх умовах
Молоко справжнє (4 і вище відсотків жирності) - 250 мл.
Молоко сухе - 1,5 ст.
Цукор - 1,5 ст.
Все добре перемішати, розбивши грудочки, і поставити на водяну баню...Варити приблизно 1 годину, постійно помішуючи. Це важливо, бо я забула за своє вариво , і воно вийшло з грудочками, та ще й жовтуватого кольору
бо варилось значно більше години...Та смак нагадав мені дитинство...
Рецепт із сайту "Поварьонок"