А в нас завтра є іменинник--2 рочки. святкувати в Страстний тиждень не будемо. Але приїдуть хресні, то ж щось солодкого до кави треба.
Пиріг з персиками і кремом(Рецепт з кукінга. Розкажу як пекла я )
Складові:
4 яйця
2/3 скл. цукру
200г маргарину
250г борошна
2 ч. л розпушувача
банка консервованих персиків(у мене 2л)
сухарі панірувальні
Крем:
2ст л сметани
1ст л згущеного молока(або цукрової пудри до смаку)
30 гр масла
2ст.л. сиру домашнього
1ч л желатину
Приготування:
Розм'якшене масло(або вершковий маргарин)збиваємо міксером. Поступово додаємо цукор і яйця. Збиваємо до однорідної маси. Потім всипаємо просіяне борошно й розпушувач. Ретельно перемішуємо.
З персиків зливаємо сік, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку. Половинки персиків кладемо на сито, щоб стекла зайва рідина.
Форму( у мене 26см) застеляємо пекарським папером, змащуємо, і обсипаємо сухарями.
Викладаємо й розрівнюємо тісто. Зверху розподіляємо персики, у жодному разі не втоплюючи їх. Печемо приблизно годину при 180 градусів. Готовність перевірити дерев"яною шпажкою.
Розчиняємо желатин у невеликій кількості теплої води. Збиваємо в блендері 30 г м»якого масла, сметану, сир і згущене молоко. Перемішуємо з розчиненим желатином. Ставимо в холодильник, для часткового застигання.
Виймаємо пиріг і,остудивши, усередину кожного персика викладаємо крем. Ставимо в холодильник до повного застигання крему.
Зауваження:
Якщо персики все-таки злегка затонули й заповнилися тістом,треба просто це тісто вирізати ножем! Кількість крему тоді потрібно збільшити!
Верх посипати цукровою пудрою або потертим шоколадом