Новий смачнезний салат :)))
Салат з білої квасолі
400 гр сухої квасолі, попередньо на ніч замоченої
1 зубчик часнику
сіль
2 маленькі цибулини, покришені тонкими кільцями
4 ст.л. лимонного соку
1 ст.л. винного оцту
125 мл оливкової олії
1 ст.л. свіжої нарізаної петрушки
1 ч.л. свіжої нарізаної м'яти
2 ст.л. свіжого нарізаного кропу
половинка паприки, нарізаної тонкими смужками
2 зварених крутих яйця, порізаних кружечками для прикраси
Готування
1. Сполоснути квасолю, залити холодною водою, варити годину під кришкою, до готовності. Незадовго до того, як вона буде готова, посолити. Воду злити, квасолю висипати в миску.
2. У ступці перетерти часник із сіллю. Додати до квасолі, а також цибулю, лимонний сік, оцет і олію. Акуратно перемішати й відставити, поки квасоля не охолоне.
3. Додати в миску нарізані трави й паприку й поставити на годину в холодильник. Перед подачею прикрасити вареними яйцями.
(у мене без яєць і м"яти)
Джерело-жж /feles-catus/.