Маруся
бо тут на піццу ніхто ані морквини ані горошку, чи то кукурудзи не покладе.
От і чоловік так сказав. Забракував-закритикував-не їв-більше не печу...хай постять трохи. Це було вчора
А нині чекаю гостей-молодят,яким дуже рада. Приготувала свої улюблені слойки. Прийшлось робити швидко, отже з тістом дуже не бавилась(по 15 хв на охолодження, 3 розкачування).
Вийшло, по-моєму, чудово. Повірте, смачніше, ніж магазинне тісто. А начинка...
Листкові трикутнички з грибамиДодала до базового рецепту
тут 1 ст.л. коньяку, без жовтка. Завдяки цьому вироби "дихали" у духовці, дуже наросли. Порцію тіста поділити навпіл. Розкачати. Нарізати смужки 7 на 10 см (таке нарізання в мене вийшло без залишків тіста). Начинку 1ч.л. покласти на край смужки, згорнути трикутником, тоді скласти ще раз трикутник. Так слойки не відкриваються. Ніколи не змащую поверхню виробів. Випікати у сильно прогрітій духовці(тут теж секрет вдалої слойки:холодне приміщення при готуванні тіста і гаряча духовка при випіканні). Вироби мають бути легкі і повітряні.
Начинка:1 цибулину порізати кубиками, підсмажити до прозорості на олії, додати 300 г порізаних шампіньйонів, швидко обсмажити, щоб не було рідини. Тоді посолити, поперчити. (Я ще трохи блендером "вжикнула", щоб була дрібніша консистенція.) Додати жменьку дрібно натертого твердого сиру.
Смачного!