Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки, мої кулінарні витвори
Славочка
12 лютого 2010 14:44
Повідомлення #161


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Давно хотіла спекти струдель. Маю багато рецептів. За базовий взяла з сайту Смакота (дякую Ларисі за цей смачний сайт).

Яблучний струдель



Напишу як робила я:
Для тіста:
2скл. борошна
1 яйце
2 ч.л. олії
100 мл теплої води
2-3 краплі оцту
дрібка солі
Для начинки:
1 кг кислих яблук
100 г вершкового масла
2/3 скл цукру
кориця
2ст.л.коньяку
панірувальні сухарі(або манка)

Приготування:
В просіяне борошно, вибити яйце, влити воду, оцет, олію і всипати сіль. Замісити круте тісто, вимішувати, поки тісто не почне відлипати від рук. Тісто скатати в кулю, змастити її олією, покласти в миску, накрити рушником і залишити в теплому місці на 30хв. Тісто посипати борошном і тонко розкачати. На стіл покласти миску дном догори, покрити її льняною серветкою, покласти зверху тісто і акуратно розтягнути його руками у всі боки (тісто має бути дуже тонким).


Обережно вийняти миску, залишивши тісто на рушнику. Я розрізала його на дві частини.
Приготувати начинку: яблука почистити, порізати скибочками, додати цукор, корицю,коньяк і все перемішати. Залишити, щоб стекла рідина, її треба злити. Тісто змастити розтопленим маслом, притрусити сухарями і викласти начинку на 2/3 поверхні тіста. З допомогою рушника згорнути тісто у рулет так, щоб тісто без яблук було наприкінці. Так само зробити другий струдель. Перекласти їх обидва на змащений маслом лист швом донизу, змастити поверхню олією, випікати при 200 градусах протягом 30хв.

Вийшло смачно. Готові вироби накрила рушником, щоб не засихала верхня шкоринка.
Хто ще як пече струдель? Буду вдячна за відгуки.

Звіти й обговорення ось тут
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 14:48
Повідомлення #162


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Славочка, ше ніколи не пекла хоча парочку рецептів маю надибаних smile Тож прийдеться пробувати, процедура виглядає цікаво, в принципі як завжди! wink

Перейти на початок сторінки
Славочка
12 лютого 2010 14:59
Повідомлення #163


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ще обіцяла розказати про фокаччу, яку печу дуже часто навіть замість хліба.

Фокачча з травами і часником



Опара:
1скл. теплої води
1/2 пачки дріжджів
1ч.л. цукру
борошна додати до консистенції густої сметани.
Нехай побродить, поки готуємо цибулю.
Отже, одну цибулину покраяти , підсмажити до прозорості на олії. Додати в опару, посолити(1ст.л. солі) і , підсипаючи просіяне борошно, замісити м"яке тісто. Викласти у змащену олією бритванку. Дати підійти 1 годину. Випікати при 200 градусів близько півгодини.
За той час розтовкти в ступці 2 зубці часнику з щіпкою солі, додати прованські трави, кріп, 2-3 ст.л. олії.
Коли фокачча готова, полити верх цією сумішшю і ще на 10 хв. в духовку. Готову фокаччу вийняти з форми і дати охолонути.
Запах спецій неймовірний!
Перейти на початок сторінки
Славочка
12 лютого 2010 15:07
Повідомлення #164


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
marinka
процедура виглядає цікаво

marinka, я теж сьогодні пекла вперше. Сама процедура, дійсно, цікава. особливо сподобалось тісто: так класно розтягується. А ще треба його добре вимісити, тоді еластичне і слухняне.

На фокаччу чи хліб (а паску--тим більше )теж добре вимішую.
Як у тому народному анекдоті, де мама доньці казала місити так, "щоб зі стріхи капало". Донька місить і бігає на стріху дивитись, чи не капле. А в самої з чола аж піт тече. Мати заходять і кажуть "То з стріхи вже ллється!" lol
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 15:09
Повідомлення #165


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Розумію lol , я теж так деколи вимішую шо чоловік сміється і каже шо я як на війні з тим тістом борюся lol кажу шо так треба lol Та і моя бабця коли мене вчила то казала міси міси шоб від рук відставало а з тварі капало lol

Повідомлення відредагував marinka - 12 лютого 2010 16:15
Перейти на початок сторінки
уляночка
12 лютого 2010 19:48
Повідомлення #166


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Славочка,
так запахло твоїм хлібчиком!! winked
Перейти на початок сторінки
Славочка
12 лютого 2010 22:54
Повідомлення #167


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
уляночка, пахнуло по всій хаті. Вже кусюнчик залишився, а ще пахне.
Перейти на початок сторінки
Славочка
12 лютого 2010 23:06
Повідомлення #168


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Маринована скумбрія


Дякую Любі за рецептик (http://lubany-b.livejournal.com/106329.html)
Можна забути про мальовані магазинні шкідливі аналоги. Тут в домашніх умовах--справжня золота рибка.
Отже,
Скумбрію порізати впоперек,кожний кусок випотрошити(не розрізаючи животик), добре промити. Лушпиння з цибулі (біля 5-6 великих цибулин) вимити,прокип'ятити в 250 мл води декілька хвилин. Відвар процідити, додати в нього 3 ст.ложки рафінованої олії,1.5 ст.ложки яблучного 6% оцту,1ч.ложка солі,1 ч.ложка цукру, лавровий листок,духмяний перець горошком. Залити цим рибу в широкій каструлі,варити 8 хвилин(по 4 хв. на кожну сторону). Рибу покласти в лоток,залити маринадом,охолодити і в холодильник на ніч.
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 23:11
Повідомлення #169


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Тааа-ак, скумбрія вийшла на славу!
Перейти на початок сторінки
Славочка
12 лютого 2010 23:15
Повідомлення #170


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
marinka, спробуй. Я відколи подивилась передачу про шкідливість тих мальованих риб--не купляю. А доця все просить "рибку з золотою шкірочкою". А тут вдома можна зробити таку смакоту.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 листопада 2024 10:00

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 15
Гостей: 7
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100