Давно хотіла спекти струдель. Маю багато рецептів. За базовий взяла з сайту Смакота (дякую Ларисі за цей смачний сайт).
Яблучний струдель Напишу як робила я:
Для тіста:
2скл. борошна
1 яйце
2 ч.л. олії
100 мл теплої води
2-3 краплі оцту
дрібка солі
Для начинки:
1 кг кислих яблук
100 г вершкового масла
2/3 скл цукру
кориця
2ст.л.коньяку
панірувальні сухарі(або манка)
Приготування:
В просіяне борошно, вибити яйце, влити воду, оцет, олію і всипати сіль. Замісити круте тісто, вимішувати, поки тісто не почне відлипати від рук. Тісто скатати в кулю, змастити її олією, покласти в миску, накрити рушником і залишити в теплому місці на 30хв. Тісто посипати борошном і тонко розкачати. На стіл покласти миску дном догори, покрити її льняною серветкою, покласти зверху тісто і акуратно розтягнути його руками у всі боки (тісто має бути дуже тонким).
Обережно вийняти миску, залишивши тісто на рушнику. Я розрізала його на дві частини.
Приготувати начинку: яблука почистити, порізати скибочками, додати цукор, корицю,коньяк і все перемішати. Залишити, щоб стекла рідина, її треба злити. Тісто змастити розтопленим маслом, притрусити сухарями і викласти начинку на 2/3 поверхні тіста. З допомогою рушника згорнути тісто у рулет так, щоб тісто без яблук було наприкінці. Так само зробити другий струдель. Перекласти їх обидва на змащений маслом лист швом донизу, змастити поверхню олією, випікати при 200 градусах протягом 30хв.
Вийшло смачно. Готові вироби накрила рушником, щоб не засихала верхня шкоринка.
Хто ще як пече струдель? Буду вдячна за відгуки.
Звіти й обговорення
ось тут