на свято готувала народну українську страву - Холодець, студенець
Холодець я готую з свинних ніжок та м'яса птиці.
(на 1 кг м’яса приблизно 1,5 л води)
Для того щоб холодець мав певну консистенцію, треба ніжки роз'єднати у суглобах, з птиці беру стегна кладу в каструлю і заливаю холодною
водою, як закипить воду зливаю і все промиваю. Далі залити кропом аби покривала вода все м"ясо і варити при помірному кипінні 6-7 год., поки сухожилля не будуть легко відокремлюватись від кісток.
Для покращення смаку холодцю в бульйон кладу за 2-3 год. до
готовності цибулю, моркву, корінь петрушки, горошок чорного, духм"яного перцю. Коли ніжки та м"ясо готові, їх виймаю, відокремлюю
м'ясо від кісток і розбираю на волокна. У бульйон кладу сіль, перець, товчений або дрібно посічений часник, проціджую і залишаю на деякий час аби зверху зібрати жир, після чого розливаю у тарілочки з м"ясом. Холодець охолоджую у холодильнику.
а ще залила телячий язик