готувала на сніданок плачинду (вона ж плацинда, плачінда, плачінта, плечинда, пляцинда)-це такий виріб із прісного тіста , що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза або без неї; різновид пирога. Ця страва одна з багатьох національних страв Румунії. Хочу сказати, що українські вареники смачніші, але так для урізноманітнення страв до солодкого чаю - дуже ситно. У мене начинка - солоний сир з укропом.
Рецепт тіста
приблизно 1кг борошна
0,5 л кислого молока (кефіру)
1 чайна ложка соди
сіль
увага: для сім"ї з трьох чоловік треба робити пів норми
Замісити тісто, розділити на 5 рівних частн, розкачувати тоненько
смажити на розігрітому маслі на середньому вогні
їсти теплими - так смачніше