Цитата: Галиночка
може хтось має рецепт справжного кексу "Столичний"
Я маю рецепт, але ще не пекла. Колись взяла, по-моєму з Хлібопічки. Ось такий
вершкове масло - 217гр
цукор - 217гр
яйця - 173гр
родзинки - 217 гр
лимонна есенція - 1 кавова ложечка Можна замінити цедро.
сіль - 1 гр
борошно - 289гр
розрихлювач -11гр
Форма 30х11 см
Температура +160° Ц
Час випікання - 70-80 хв.
Вага готового кекса 1000 гр
Збити м"яке масло протягом 10 хв, додати цукор и продовжити збивати ще 5 хв. Потім додати яйця невеликими порціями та збивати ще 5 хв. Деревяною лопаткой змішуємо массу с промитими та висушеними родзинками, лимонной эссенцией, сіллю і розрихлювачем. Додаємо борошко і замішуємо тісто.
Випікаємо у змащеній жиром та обсипаній борошном формі. Готовий кекст виймаємо з духовки, трохи витягуємо з форми і зразу ж викладаємо назад у форму. Кекс має настоятися 5 годин. Потім дістаємо і обсипаємо цукровою пудрою