Я незнаю чи саме те,але це рецепт плова зі сухофруктами.Я взяла його у автора oblachko зі сайту "У самовара".Цитую:
"Вам знадобиться 2ст.риса (краще довгого), топлене масло (приблизно півсклянки), різні сухофрукти (ізюм, курага, чорнослив, інжир, фініки)
-Налити в каструлю холодну воду в 3 рази більше, ніж рис (значить 6 склянок). Поставити на вогонь, довести до кипіння, додати приблизно 1 ст.л. солі.Попробувати на смак воду, має бути на смак сльозинки (так казала моя бабуся). Якщо потрібно, додати сіль.
-У киплячу підсолену воду всипати рис.Зваріти до того стану, коли зовні зварений рис, а зсередини ще трошки щільний.
-Вилити рис в сито, щоб стекла вода і відразу ж обдати холодної водой.Це робиться, щоб рис став розсипчастим.
-На дно неглибокого, але широкої каструлі застелити лаваш (якщо немає лаваша, то просто полити 2-3ст.л. Топленого масла), на лаваш полити 2-3ст.л. топленого масла, викласти частину рису, розрівняти і полити 2-3ст.л.топленого олії, викласти іншу частину рису, знову полити маслом.Кришку каструлі обернути кухонним чистим рушником і щільно закрити каструлю (це робиться для того, аби зайва волога вбралося в рушник і зіпсула плов). Каструлю поставити на маленький вогонь і підігріти плов.
Приготування сухофруктів
-Сухофрукти і мигдаль покласти в сито.
-Сито поставити на парову баню, зверху закрити кришкою і попарити 30 хвилин.
-Викласти пропарений сухофрукти в маленьку каструлю і полити 3-4 ст.л. топленого масла, перемішати.
Спосіб подачі
Є два способи подачі цього плову
1.Готовий плов розкласти на блюдо, знизу розташувати шматочки лаваша, а зверху викласти підігріті сухофрукти.
2.Ріс зібрати гіркою на блюді, знизу розкласти до середини сухофрукти, залишивши вершину білим.Соскобліть серединки маленьких яблук, влити туди спиртне, розташувати по колу на блюде.Перед подачею пригасити світло в кімнаті, запалити спирт в яблуках і внести плов.
Нотатки: Рис можна зварити на курячому бульйоні або бульйоні від кюфти.Получается дуже смачно"