Цитата: Галиночка
Дівчатка, може хтось має рецепт справжного кексу "Столичний"
Цей рецепт випробуваний моєю мамою, попробуйте не пошкудуєте:
КЕКС ФІРМОВИЙ (“Рецепти господині”, №1/2011)
5 яєць
1 скл. цукру
250 гр маргарину
370 гр борошна
1 ст. л. розпушувача до тіста
100 г родзинок, 50 г кураги, 50 г цукатів
цедру 1 лимона або апельсина
1 пач. ваніл. цукру
Білки збити вінчиком до густої піни, додавати цукор + ваніл. цукор, знову збивати,потім поступово жовтки.(в оригіналі рецепту яйця збивати вінчиком, але мама сказала , що найкраще збивати окремо білки) Маргарин розтопити і охолодити, і додати до яєць з цукром, натерти лимонну або апельсинову цедру, всипати потроху борошна з розпушувачем. Сухофрукти запарити, курагу подрібнити, обсушити і посипати борошном, і додати в тісто. Тісто вилити у змащену маргарином (найкраще смальцем) форму і посипаною борошном. Пекти у добре розігрітій духовці при темпер. 1800 С - 45 хв.
Кекс готовий, коли тісто не липне до зубочистки. Готовий кекс посипати цукровою пудрою (коли остине) або полити помадкою.
Ну дуже смачнючий!!!!