А от якось в одному ресторані нам подали токан - ото було смачно всім.
Вариться та ж сама кукурудзяна каша.
Окремо, на сковорідці піджарюються мисливські ковбаски, або ж купати. На крайняк - можна просто шкварки. Відчуваєте - вже як смачно, а то ще не все!
На велике глибоке блюдо складається страва в наступному порядку:
-шар кукурудзяної каші,
-шар бринзи,
-шкварки (якщо шкварки),
і далі - шар каші, шар бринзи, шкварки або жир від ковбасок.
Якщо без шкварок, то зверху поливаємо тим жиром, який натопився з ковбасок і самі ковбаски викладаємо красиво кругом токану.Зверху все присипати бринзою (йдеться тільки про овечу бринзу - справжній токан - тільки з овечою бринзою).
Оце, дівчата, дійсно смачно. ЇЇ подають на стіл гарячою у цій великій мисці. Навіть, якщо вона вистигла - її ріжуть ножем - як своєрідний пиріг.
Але попереджаю - досить жирна страва. Токан добре подавати на застілля урочисті - ніяка самогонка не бере - люди не п"яніють з такою їдою.
От, все, що знала-розказала.