Наполеон-3Чому -3? Бо в каталозі уже 2 є, а треба ж їх якось розрізняти.
Наполеони обожнюю, але печу рідко, бо лінуюсь розкатувати тонко тісто. А тут- пробило...
Рецепт позаминулого року дала колега ( точніше, спочатку був сам наполеон, а вже тоді рецепт) . Пекла разів 4- вдається завжди, виходить величенький , але розмітається дуже швидко.
Тісто :
1 склянка води (230-250 г)
2 яйця
1 склянка цукру
70-100 г горілки
125 г маргарину
Ваніль, мука. Замісити некруте тісто, дати йому постояти хвилин 20 . Розділити на 18 частин, розкатати потонше, спекти коржі (Я розкатую на протвень- виходить 8-9 коржів)
.
Крем: 10 жовтків розтерти з 4-ма склянками цукру й 1 склянкою муки. Закипятити 1.5 л молока. Чашку теплого молока виливаємо в жовткову суміш , добре розмішуємо й вливаємо в молоко (як кисіль), безперервно помішуючи .Знімаємо з вогню, вмішуємо 350-400 г масла. Коржі перемащуємо гарячим кремом.Верх і боки посипаємо крихтами. Готовий через день.