Наталю у мене у записнику є рецептик дівчат, може допоможе рецептик. Я пекла ,дуже смачно вийшов ТОРТ СЛОЙОНО-ЯБЛУЧНИЙ від іr 71
Для торта 24-26см диам. на 8-10 коржів Тісто роблю так: 250гр. маргарину або масла 1/2 склянки сметани 1 яйце сіль щіпка цукор 1 ст.ложки коньяк (якщо є) 1-2 столові ложки неповний склянку крижаної води борошно - приблизно 3 склянки (0,5 кг)
Крем заварний250 гр м’якого масла , 1стак пудри Заварити муку на молоці або зварити 1 пудинг але молока дати на половину менше ніж зазначено. Збити масло з пудрою і з завареною мукою або пудингом до пишної маси.При чому масло і пудинг мають бути однакової температури щоб масло не звернулось! 1.5кг кислих сортів яблук нарізати пластинками і проварити з 1стак цукру і 150гр води.Варити до прозорості (до 1 год а можна і менше,залежить від сорту яблук)яблук ,обережно помішуючи щоб не помнути яблука.Дати яблукам повністю остинути.
Тісто виходить в будь-якому випадку, і торт дуже смачний. Якщо є коньяк - раджу додати, тісто краще пузириться і у коржів з'являється тонкий аромат. Маргарин (масло), натерте на тертці швидко змішується з борошном Яйце + сметана + сіль + цукор + коньяк + вода змішуються з борошно-масляною сумішшю.(у мене ніколи не доходить до води,я якось її минаю.Думаю що вона потрібна для склеювання тіста.Ви не спішіть її давати,а краше потім поступово доливати) Тісто швидко вимісити до пластичності. Туго наминати не варто. Зробити форму ковбасного батона й забрати в морозилку до тих пір, поки не знайдеться час спекти торт. Мінімум на півгодини. Перед випічкою тісто дістати, трохи хай полежить.
Нарізати на круглячки. Розкатати тонко-тонко. Якщо на кухні жарко - що залишилося тісто краще прибрати в хол-к і діставати по одному кругляш на розкачування Наколоти виделкою і випікати при 200гр. в добре прогрітій духовці дуже швидко на сухому деко до рум’яності.
Перемазуємо торт.На корж крем,поверх крема яблука і знову корж.Добре притуснути!Торт виходить високим.Верхній корж можна намастити кремом без яблук і прикрасити по бажанню. Щоб був смачним,торту треба добу настоятися в холодильнику.
МУРАШНИК Мій чоловік в студенські роки дуже любив цей торт. Я зробила його на свій смак. Тісто: 3 яйця 4-5 ст. ложок цукру 1 склянка кефіру 150 гр. масла 4-5 склянок борошна 1.5 ст. ложки порошку до печива
Яйця збити з цукром, добавити масло, кефір, борошно, порошок до печива, замісити тісто і поставити в холодильник на 2 години. Розкачати його товщиною 1 см, розрізати на смужки і випікати в духовці при температурі 180 градусів 20-30 хвилин. Смужки тіста подрібнити на дуже маленькі кусочки.
Крем: 4 ст. ложки борошна 0,5 літри молока 200 -300 гр. масла 1-2 ст. ложки соку лимону 1 ст. ложка коньяку 100-200 гр. цукрової пудри 100 гр. горіхів
Борошно розвести в молоці і заварити на водяній бані. До холодного заварного крему додати масло, лимон, коньяк, цукрову пудру і добре збити міксером. До утвореного крему додати подрібнене тісто, 100 гр. мелених горіхів і добре вимішати. На тортівницю викладати ложкою у вигляді гірки, зверху посипати маком.
Дівчатка,допоможіть будь-ласка. Був, а може і є ше десь такий тортик "Верховина". Підкажіть, якщо знаєте, рецептик. Або давайте всі разом спробуємо згадати з чого він складався. А я вже буду намагатися відтворити. Я точно пам'ятаю що там був бісквіт з арахісом і листкове тісто. Але ще якісь коржі були точно. Заздалегідь дякую за допомогу.