Червоний мак
Тісто 1: 6 білків збити із 6 ст.л. цукру, додати по одному 6 жовтків і ще збити. Окремо перемішати 150 гр. потертих батончиків (цукерок) або шоколаду, 2 ч.л. сухої розчинної кави, одну пачку порошку до печива,
6 ст.л.муки.
Тісто 2: 6 жовтків збити із 1 стаканом цукру додати:
- 1 ст. меленого маку;
- 100 гр. порізаної кураги;
- 250 гр. ізюму;
- 1 ст. порізаних горіхів;
- 1 ст. натертих на терці яблук;
- 1 пачку порошку до печива;
- 2 ч.л. подрібнених сухарів;
- 1 ст.л. муки.
Виходить "мокрий" корж.
Тісто 3: Біскіт: 4 яйця, 4 ст.л. цукру, 4 ст.л. муки, 1 ч.л. порошку до печива.
Окремо спекти бісквіт на 4 - ох яйцях на рулет.
Для рулету зробити
маковий крем: 1,5 ст. маку запарити, втерти, додати 1 ст. цукру і 150 гр. масла. Все втерти. Після цього скрутити рулет з маковий кремом.
Розчинити 2 пачки желе (червоного і зеленого кольору). На 1 пачку 180 мл.кип"ятку. Охолодити і щоб трошки застигло.
Крем масляно - заварний:
2 пачки ванільного пудингу,6ст.л.цукру розмішати з 300 мл.молока.Закип"ятити 500мл.молока і влити цівкою розведену суміш.Помішуючи довести до загустіння.
Збити 400-350 гр.масла дуже мякого і по 1ст.ложці додавати заварний /охолоджений/крем,продовжуючи збивати.
Перекладати торт в наступній послідовності:
- корж з тіста 1
- крем
- корж з тіста 2
- крем
- корж з тіста 3
- крем
Рулет бісквітний - порізати кружечками висотою 1 - 1,5 см. і викласти їх на верх торта. Поверхню торта, кругом кружечків, залити напівзастиглим зеленим желе. На кружечки викласти застигле червоне желе чайною ложкою у вигляді пелюстків червого маку. В мене не було маку - прийшлось замість серединки маку використовувати розрізані круглі шоколадні цукерки.
В даному разі на фото ви побачите половину торта.