Доброго вечора,Чарівні Господиньки
Бісквітний тортХочу поділитись із Вами рецептом "Бісквітного"торта,я його печу понад 10 років,і ніколи цей рецепт мене не підводив.Можливо комусь із Вас стане у нагоді.
На одне яйце іде: 25гр.-цукру
20гр.-муки
Це моє золоте правило і я його обов"язково дотримуюсь.Міряю не ложками а електронною вагою.
Отже починаємо:
6 яєць
150гр.-цукру
120гр.-муки
Включаємо духовку, бісквіт довго стояти не може його потрібно відразу ставити у розігріту духовку.Свою я наставляю (в мене газова) на 220градусів,а коли вже ставлю бісквіт зменшую на 180градусів. Бритваночка в мене така,(розмір:дно-10см,верх-21см,висота10см)
дно змащую олією,боки не потрібно,тоді він не осяде.
Зважуємо цукор та муку
тепер відділяємо білки від жовтків
починаємо у комбайні збивати білки, коли вже збились у густу піну додаємо половину цукру і продовжуємо збивати.
ось готові білки
Другу половину цукру всипаємо до жовтків і починаємо збивати їх міксером до густої консистенції.
ось готові жовтки
вливаємо жовтки до білків, помаленько дерев"яною ложкою, круговими рухами вимішуємо.Мішаємо тільки в одну сторону
маленькими порціями додаємо просіяну муку
,добре перемішуємо .має бути без комочків
вливаємо у бритванку
і ставимо в духовку ,я випікаю десь 45-50хв,але духовка це діло індивідуальне,потрібно щоб Ви самі спостерігали. І ось що в мене вийшло
Весь процес приготування займає десь приблизно 20 хв.
І ще головне правило у бісквіті,коли він печеться духовку відкривати не можна,бо відразу осяде.
До речі цю форму я використовую для ляльок на платтячко.
дивитись тутБажаю Вам смачного
Шановні Адміністратор та Модератори,якщо я щось неправильно зробила, то підкажіть мені. Я це роблю вперше.
Дякую за розуміння