І я з рецептом новенького тортика! Давно уже хотіла поділитись та все руки не доходили, все того часу бракує!
Фото з мобільного і то останній кусочок фотографувала спеціально для Вас!
Торт"Мармуровий"
Тісто: 6 яєць
300гр.цукру
1п.порошку до печива
100гр олії
400гр муки
4 ст.л повні густої сметани
100гр.маку (я змолола)
1ст.л.какао
2ст.л. кисілю червоного кольору
Крем: 0,5 л. вершків(Я брала домашню сметану)
1п. кремового капучино
200гр.мелених горіхів (підсмажити)
1плитка шоколаду(в мене молочний був)
Сироп для просочування коржів:
0,5скл.цукру
0,5 води
Приготування: Білки збити з цукром на густу піну, зменшити швидкість+олія+ мука змішана з порошком. Цю суміш розділити на 4 частини .
До 1-ї додати 6 жовтків+1ст.л сметани.
До 2-ї додати 100гр маку+1 ст.л сметани
До 3-ї додати кисіль+ 1ст.л сметани
До 4-ї додати какао + 1ст.л сметани
з цього тіста випікаємо два коржі на низ жовте тісто по ньому лиємо з какао та маком та киселем у хаотичному порядку (наче мраморне тісто)
Печемо при температурі 180-200 35-40хв.
Крем: збити вершки додати капучино вимішати. Шоколад розтопити на водяній бані (бажано нічого недодавати бо небуде хрустіти в кремі). Горіхи посікти.
На корж викладаємо крем поливаємо топленим шоколадом посипаємо горіхами зверху наступна паляниця.
В рецепті два коржі та ще й розрізати треба було,
я пекла на форму діаметром 28, мені здався занизький, допікала ще шоколадну паляничку.
До крему ще додавала трохи пудри та загущувач до сметани.
Вийшов досить смачний та цікавий тортик. Спробуйте!