Хрещатий ярНам треба:
Для коричневого коржа:
1 ст. цукру
3 яйця
3 ст. л. сметани
250 г розтопленого маргарину (охолодити)
1 ч. л. погашеної соди
2 ст. л. какао
1 ст. борошна
Яйця збити із цукром, додати сметану, маргарин, соду, какао та борошно. Перемішати. Тісто рідке. Випекти корж при 180-200 градусах, охолодити та розрізати на дві частини.
Для білого тіста:
2,5 ст. борошна
200 г маргарину кімнатної температури (не розтоплювати)
2 сирих жовтки
2 ст. л. сметани
Борошно перетерти із маргарином, додати жовтки і сметану, замісити тісто еластичне. Тісто розкачати по бляшці дуже тоненько.
2 білки збити в міцну піну із 1 стаканом цукру, додати 2 ст. горіхів. Перемішати.
Викласти цю білково-горіхову масу на білий корж, і поставити в духовку при 180 градусах на 20-25 хв. Верх має висохнути, а низ трохи зарум"янитись.
Таким чином спекти 2 коржі.
Крем 1 -
шарлотКрем 2 - 0,5 л. сметани збити із 100 г цукрової пудри (можна додати банан)
Збирати в такій послідовності:
- коричневий корж
- сметанний крем
- білий корж білками вгору
- шарлот
- білий корж білками вниз
- сметанний крем
- коричневий корж
Ось так це виглядає в розрізі:
Коржі пропитувати сипропом не потрібно. Торт виходить в міру солодкий і пропитаний. Дуже смачний. Можна готувати під мастику. Із однієї порції виходить торт вагою близько 2,5 - 3 кг.