Давно збиралась написати рецепти. А сьогодні нарешті маю фото!
Торт горіховий "з води"! 1 неповна склянка цукру,
4 яйця,
1 склянка мелених горіхів,
1 скл. борошна,
1,5 чайн. ложечки порошку до печива.
На плиту ставите в невеликій риночці воду, щоб закипіла.
Міксером збиваємо жовтки з цукром. По ложці додаємо киплячу воду (8-9 ложок) і продовжуємо збивати. В мисці змішуємо борошно з горіхами і додаємо порошок до печива.
Гарно збиваємо білки, додаючи кілька крапель соку лимона.
Муку з горіхами додаємо до жовтків і вимішуємо на невеликих обертах. Потім даємо збиті білки і вимішуємо вже вручну - знизу вверх.
Виливаємо у змащену і посипану сухарями, або манкою форму і випікаємо в духовці при т-рі 180 градусів приблизно хвилин 35.
Вчора я "від себе" додала в тісто кілька столових ложок мелених сухарів і 1 ст. ложку какао. Вийшло непогано!
Бісквіт "з води" Принцип той самий, що і в попередньому рецепті. На плиті тримаєте риночку з киплячою водою.
7 яєць,
1 скл. цукру,
1 скл. борошна,
2 ч. ложки порошку до печива.
Жовтки збиваємо з цукром, додаючи по ложці киплячу воду (12-13 ложок).
Муку вимішуємо з порошком і додаємо до жовтків. Білки збиваємо окремо на круту піну (додати кілька крапель соку лимона). Вимішуємо з жовтками - легко, знизу догори.
Випікаємо у змащеній і посипаній формі хвилин 35-40 при т-рі 180 градусів.
Це перепис на велику форму!
Вчора я робила торт, то скомбінувала ці два рецепти. На бісквіт взяла 4 яйця, а до горіхового 5. Відповідно пропорційно зменшувала всі інші продукти. Обидва коржі розрізала наполовину.
Ще одне хочу порадити при випіканні бісквіта. Недавно вичитала в інеті. У форму стелимо папір лише на дно! На боки не даємо і їх не змащуємо! Тоді бісквіт рівномірно виростає і виходить рівненький! Перевірено!
Цими рецептами користуємося багато років, завжди вдається. Знаю, що це не справжній класичний бісквіт, але я інакшого не вмію (просто не пробувала).
Крем робила цього разу з масла, сирого згущеного молока, додаючи трошки цукрової пудри, коньяку і соку лимона (як ви мене навчили!
)
А ще - в крем між бісквітними коржами давала червоне желе.