Поцілунок грузіна
700 гр (4 скл) борошна, 6 яєць, 0,5 скл сметани 200 гр маргарину, 120 гр масла (я давала 1 пачку маргарину) 1 скл цукру (200 гр), 1 ч.л. соди погасити оцтом (я брала порошок для печива).
Маргарин посікти з борошном, жовтки збити, замісити тісто. Розділити його на 2 частини, до 1 частини додати 2 ст.л. какао. Кожну частину тіста (білу і чорну) розділити ще на 2 частини і поставити на 2 години в морозильну камеру.
Білки збити.
Спекти 2 коржі.
На дно змащеної форми потерти біле тісто (на грубій тертці), потім викласти вишні (консервовані у власному соку), потім збиті білки. Зверху потерти чорне тісто. Це 1 корж.
Крем: збити міксером 400 гр масла, поступово додаючи варену згущонку (2 банки). Додати сік лимона до смаку, 1 десертну ложку горілки (можна і без горілки, якщо діти їстимуть, але так крем добре зберігається), 1 скл мелених горіхів і 1 скл різаних горіхів (я давала менше).
Перекласти кремом, зверху теж крем і потерти шоколад.
Торт виходить дуже великий, я завжди роблю пів порції. Перекладати краще завчасно, я перекладаю за день до гостини.