Пропоную приготувати до свята
"Апельсиновий торт"Для апельсинового бісквіту нам треба:
12 яєць
300 г цукру
цедру 2 апельсинів
150 г розтопленого і охолодженого масла
300 г борошна
1 дрібка солі
1 пекетик розрихлювача
Приготування :
Дві роз"ємні форми 18 і 26 см змастити вершковим маслом.
Білки відділити від жовтків, збити в міцну піну із сіллю.
Із жовтків, цукру, тертої цедри, вершкового масла, борошна, розрихлювача приготувати тісто, обережно ввести збиті білки, гарно і обережно перемішати.
Тісто розділити, вилити у форми і випекти два коржі. Охолодити , розрізати на 3 частини кожен корж.
Для апельсинового крему:
1 л свіжовитиснутого апельсинового соку
100 г цукру
60 г крохмалю
4 жовтки
Приготування:
Відлити окремо пів стакану апельсинового соку, змішати із крохмалем і жовтками.
Сік, що залишвся закип"ятити із цукром. Додати крохмальну суміш. Варити ще 3-5 хв.
Крем перетерти через сито, трохи охолодити, намастити на два малих і два великих коржі.
Маленькі коржі покласти один на один, так само скласти великі коржі, Маленький торт покласти на середину великого.
Для прикрашання:
750 г цукрової пудри
2-3 білки
1/8 л соку червоного буряку.
Цукрову пудру змішати із білками до отримання вязкої цукрової глазурі. Половину соку буряка довести до кипіння, перемішати із 1/2 чашки глазурі.
Спочатку обмазати торт білим глазуром, потім кінчиком ножа нанести розводами кольорову глазур.
Зверху можна прикрасити марципановими або мастичними квітами.
СМАЧНОГО!
Ось це в розрізі
Торт має дуже насичений апельсиновий аромат і смак, я цього разу прикрашала просто білково-заварним кремом:) А минулого разу пробувала глазур в оригінальному рецепті - досить смачно на торті, сама по собі глазур дуже солодка:)
Зважити забула:) Рецепт із журналу Сладкий смак № 4 за 1995 рік.