Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти тортів, смачні, інтересні і оригінальні)
Лорі
3 грудня 2010 17:13
Повідомлення #211


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
Приймайте і мій тортик,пекла родичці на д/н.
Торт "Ліза"

тісто-6 яєць,
1,5 скл. цукру, 6ст.л. олії,
250 гр.маргарини,
2.5 скл. борошна,
1,5 пачки порошку до печива,
пів ст. л. амоняку.
Жовтки розтерти з цукром, додати олію і розмякшений маргарин. Борошно вимішати з амоняком і пор. до печива , все разом зєднати і збити міксером .Білки збити на піну і додати до тіста. Тісто поділити на 4 частини:
1-125гр. сухого маку,
2 - 2 ст.л. какао,
3- 1 пакет кисілю вишневого (польський)
4- 1 пакет кокосу оранжевого.
Тісто викласти полосками на змащену жиром і посипану борошном форму для випічки.
Спекти 3-4 коржі (від розміру форми).
Крем:
2 пакети пудингу сметанкового,
250гр.цукру,
1 банка ананасів,
500гр. масла (або 2пачки "palma").
Заварити пудинг на соці з ананасів+вода(щоб було 500гр.)+ цукор,охолодити.Масло збити до однорідної маси і добавляти по 1 ложці пудинг. Коржі пропитати трішки соком з ананасів,перемастити кремом+шматочки ананасів.
Перейти на початок сторінки
Лорі
3 грудня 2010 17:15
Повідомлення #212


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
Перейти на початок сторінки
Олюся
3 грудня 2010 17:31
Повідомлення #213


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Лорі, симпатичний тортик.

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
3 грудня 2010 17:56
Повідомлення #214


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Лорі,
Я вже переписала цей тортик.Дуже сподобався. winked А чи не забагато там в тісті розпушувачу і амоняку?Коржі не будуть дуже крихкі?
Перейти на початок сторінки
lingrod
3 грудня 2010 22:53
Повідомлення #215


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
uliana_y,
Який гарний красивий тортик в тебе вийшов - оці "Зуби негра".
Пречудовий!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 грудня 2010 23:13
Повідомлення #216


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Лорі
і зуби негра, і торт "Ліза"
- такі цікаві!
оригінальний рецепт крему з пудингу на ананасовому соці!
Перейти на початок сторінки
Лорі
3 грудня 2010 23:24
Повідомлення #217


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
Цитата: ІНЕСА
А чи не забагато там в тісті розпушувачу і амоняку?Коржі не будуть дуже крихкі?

Я би не сказала, завжди його печу і коржі не кришаться. Дуже швидко
печуться, легко відстають від форми.
Олюся
Ірка-Шкірка

ІНЕСА дуже рада що вам сподобався торт. Дякую за плюсики. 3fb
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
12 грудня 2010 14:36
Повідомлення #218


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Пропоную приготувати до свята "Апельсиновий торт"

Для апельсинового бісквіту нам треба:
12 яєць
300 г цукру
цедру 2 апельсинів
150 г розтопленого і охолодженого масла
300 г борошна
1 дрібка солі
1 пекетик розрихлювача

Приготування :
Дві роз"ємні форми 18 і 26 см змастити вершковим маслом.
Білки відділити від жовтків, збити в міцну піну із сіллю.
Із жовтків, цукру, тертої цедри, вершкового масла, борошна, розрихлювача приготувати тісто, обережно ввести збиті білки, гарно і обережно перемішати.
Тісто розділити, вилити у форми і випекти два коржі. Охолодити , розрізати на 3 частини кожен корж.

Для апельсинового крему:
1 л свіжовитиснутого апельсинового соку
100 г цукру
60 г крохмалю
4 жовтки

Приготування:
Відлити окремо пів стакану апельсинового соку, змішати із крохмалем і жовтками.
Сік, що залишвся закип"ятити із цукром. Додати крохмальну суміш. Варити ще 3-5 хв.

Крем перетерти через сито, трохи охолодити, намастити на два малих і два великих коржі.
Маленькі коржі покласти один на один, так само скласти великі коржі, Маленький торт покласти на середину великого.

Для прикрашання:
750 г цукрової пудри
2-3 білки
1/8 л соку червоного буряку.

Цукрову пудру змішати із білками до отримання вязкої цукрової глазурі. Половину соку буряка довести до кипіння, перемішати із 1/2 чашки глазурі.

Спочатку обмазати торт білим глазуром, потім кінчиком ножа нанести розводами кольорову глазур.
Зверху можна прикрасити марципановими або мастичними квітами.
СМАЧНОГО!

Ось це в розрізі


Торт має дуже насичений апельсиновий аромат і смак, я цього разу прикрашала просто білково-заварним кремом:) А минулого разу пробувала глазур в оригінальному рецепті - досить смачно на торті, сама по собі глазур дуже солодка:)
Зважити забула:) Рецепт із журналу Сладкий смак № 4 за 1995 рік.
Перейти на початок сторінки
Soni
12 грудня 2010 16:06
Повідомлення #219


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
ТОРТ "Пиво з раками"

Для тіста: 0,5 кг. борошна
250гр. вершкового масла(розтопити й дати трохи охолонути)
1 ст.цукру
4 жовтка
1 ст.сметани
2 ч.л. соди
2-3 ст.л. какао.
Для рулетів: 200-250 гр.маку
4 білка
1 ст.цукру.
Для крему: 400-500 мол. згущеного молока
200-250 гр.слив. масла
3 ч.л. розчинної кави.
Мак перемолоти. Білки збити із цукром як на Бізе й додати мак. Замісити тісто без какао й розділити на 3 частини ( 1 з них більша).Ще коли тісто трохи рідкувате то до менших частин додати какао. Третю частину розділити на 4 , розкачати й кожну змастити маковою масою й звернути рулетами. Старатися щоб рулети по довжині й ширині були однакові. У духовці спекти 4 рулети й 2 шоколадних коржа ( вирізаних за формою).Під час випікання рулетів змочіть їх водою щоб не потріскалися. Я пекла при температурі 180. Печуться не довго. Торт формувати так: знизу й зверху - коржі; усередині рулети (порізати на однакову висоту й поставити торцями), перемазані кремом.

Це оригінал рецепту, я ж робила на півори порції цих продуктів бо було мало 4 рулети і давала трохи більше муки бо дуже було рідке тісто, я робила таким щоб можна було качати. Макової маси хватило. Верхній і нижній коржі пропитала сиропом :0,5 ст. води+0,5 ст цукру+ 1 ст л. коньяку, пропитувала помірно щоб не були дуже мокрі. Зверху мармишкова мастіка, в середині раків мармишки, в середині бокалу рулет зложений пополам. (тобто 2 кусочки рулету) В мене торт вийшов на 4 кг. вже з раками smile
Перейти на початок сторінки
Славочка
12 грудня 2010 16:37
Повідомлення #220


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Soni, дякую.
Такі всі оригінальні торти!
Сашо, апельсиновий торт-це щось нове і цікаве!
Лорі, беру до уваги торт "Ліза". Дякую за перепис.
Перейти на початок сторінки
 
« · Торти · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 листопада 2024 04:38

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 8
Гостей: 5
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100