Торт
" Трюфель Рошеновський" по ГОСТУ
Бісквіт : 120 г борошна
120 г цукру
4 яйця
Випекти класичний бісквіт:) Форма діаметром 23 см. Вистояти бісквіт не менше 8 годин (це так треба за технологією), розрізати на два коржі.
Сироп для пропитування :
100 г води + 100 г цукру (закип"ятити)
Крем :
180 г масла
1 яйце ( 30 г)
160 г цукру
100 мл молока
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку
25 г какао-порошку
Для крему спочатку варимо сироп. Для цього змішати яйце і молоко, процідити. Додати цукор, помішуючи, довести до кипіння і варити хв 4-5.
Сироп охолодити. Окремо збити масло із ванільним цукром в пишну масу, додавати по 1 ст. л. охолоджений сироп, кожного разу гарно збиваючи. Як додали половину сиропу - додати какао-порошок, гарно збити. І знову - по трішки сироп. Вкінці додати ложку коньяку. Збити до однорідної маси.
Нижній корж скропити сиропом, змастити кремом, накрити верхнім коржем, пропитаним сиропом, і обмазати кремом весь торт.
Зверху посипати крихтами какао і прикрасити шоколадними фігурками.
Смачного:)