Торт "Трухлявий пеньок" Тісто: 1 склянка цукру
1 склянка сметани,
1 яйце,
1 чайна ложка соди погашеної оцтом,
борошно, щоб тісто було не круте, кількість залежить від сорту борошна.
Крем: 1 літр сметани, густої і жирної
1стакана цукри, але можна і без цукру, або зменшити до 0,5 склянки.Залежить від сухофруктів, тобто їх солодкості.
Начинка: сухофрукти 1 кг(курага, родзинки, чорнослив, вишня і так далі), сухофрукти замочити в гарячій воді і прокрутити через м'ясорубку . За начинку можна взяти і любе варення, не рідке. Якщо варення дуже солодке, то менше цукру в кремі.
Приготування Тісто розділити на 6-8 частин . Корж 2-3 мм намазати начинкою, скачати рулетом і випікати близько 15 мин.Температура духовки 180-200 гр.Може бути знадобиться перевернути рулетики на іншу сторону, щоб не пригоріли, а зарум'янилися з усіх боків.
Гарячі рулетики розрізати на 3-4 частини. Кожну частину умочувати в крем і укладати у форму або просто глибоку каструлю. Залити кремом, що залишився. Поставити в холодильник до застигання, добре це зробити на ніч.
Уранці опустити каструлю в гарячу воду на 2-5 хв. Перевернути торт на блюдо і прикрасити.
Смачного!