Яблучний пиріг
Тісто: 4 склянки борошна, 4 яйця, 1 склянка цукру, 180 г маргарину, трохи солі, 1 пачка розпушувача, 1 пакетик ванілі, 4 ст.л. сметани.
Начинка: 1 кг яблук, кориця, 2 пачки киселю, 50 г цукрової пудри, 50 г крохмалю.
Масло і манка для змащування і посипання форми.Борошно насипати гіркою на стільницю, жовтки розтерти із цукром, додати до борошна, влити розтоплений маргарин, додати сіль, розпушувач, ваніль, сметану. Замісити тісто, залишити в холодильнику.
Почистити яблука і нарізати скибками.
Тісто розділити на дві частини. З другої взяти шматочок і заморозити. Розкачати одну частину тіста, викласти у форму, встелену папером, змащену маслом і посипану манкою. Тісто посипати манкою, викласти яблука, посипати корицею. Білки збити на тверду піну, додати кисіль, пудру і крохмаль, збити разом. На яблука викласти піну з киселю. Другу половину розкачати і викласти зверху. На нього потерти заморожене тісто. Випікати 45 хвилин при 180С. Смачного!
Рецепт із "Рецепти господині" від Любові Пирожик. Пиріг виходить дуже смачний.