Картоплю ріжемо тоненькими кружечками і викладаємо половину картоплі товстим шаром в змазану форму. Потім змішуємо яйця, тертий сир і зелень, можна добавити спеції, і викладаємо на шар картоплі. Зверху присипаємо сухарями. Викладаємо знов шар картоплі і поливаємо розтопленим вершковим маслом. Ставимо в добре розігріту духовку на 180 С не менше ніж на годину.
Нам потрібно: 600 г курячого філе, 2 цибулини, 200-300 г сметани, сир твердий - 100-150 г, 1 ст.л. борошна, приправи.
Цибулю дрібно порізати і злегка обсмажити на олії.Куряче філе порізати на невеликі кусочки, добавити до цибулі і обсмажити 15 хвилин, посолити. В сметану додати борошно і 100 г води, посолити і дуже добре перемішати.Залити цим соусом куряче філе, перемішати. На грубій терці потерти сир, добавити до філе, перемішати. Тушити на невеликому вогні під кришкою до готовності. В кінці за бажанням можна додати часничок. Смачного!
На літрову банку: листок хрону, по 5 листків вишні і смородини,парасолька кропу, 3 зубчики часнику, 2 лаврових листка, по 5 горошин чорного і душистого перцю, 2 ч.л. солі, 3 ч.л. цукру, 50 мл 9% оцту.
Огірки помити і залити на 1 годину холодною водою. На дно банки покласти вимиті листя хрону, вишні і смородини, парасольку кропу, часник, лавровий листок, горошини перцю. Після замочування огірки ще раз промити і викласти в банку на зелень.Зверху на огірки добавити сіль, цукор , оцет і залити кипятком. Банки з огірками накрити кришками і простерилізувати 20 хвилин. Потім банки закатати , перевернути вверх дном , укутати на добу.
Цей рецепт я колись знайшла в якомусь журналі і роблю вже років 5.
Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 9 липня 2012 22:14
У кабачків і баклажанів зрізати кінчики і почистити , нарізати кружочками. Кільцями нарізати перець і цибулю.Сир натерти на терці. Змішати яйця з сметаною і манкою, посолити і поперчити. На змазану олією форму викласти шарами овочі, посипати кожний шар сиром і дрібно нарізаною зеленню. Залити блюдо яїчною сумішшю, посипати сиром.
Запікати в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин.
На з-літрову банку: 1,5 л води, по 4 шт духмяного і чорного перцю(горошком), лаврове листя(1шт), 2 зубчики часнику. Кабачки порізати поскладати в банку, зверху дати 2 ст.л. солі, приблизно 90 г оцту 9%, парасольку кропу і петрушку. Залити зверху кипятком і стерилізувати 10-15 хвилин.
Цей рецепт підходить для огірків теж, але мені більше подобаються кабачки.
Повідомлення відредагував oksana d - 9 липня 2012 21:59
Після замочування огірки ще раз промити і викласти в банку на зелень.Зверху на огірки добавити сіль, цукор і оцет. Банки з огірками накрити кришками і простерилізувати 20 хвилин. Потім банки закатати , перевернути вверх дном , укутати на добу.
Шпарагівку почистити і відварити в підсоленій воді. Коли шпарагівка стане мякою, відкинути на дуршлаг, потім обсмажити на олії. Окремо посмажити терту на терці моркву, додати цибулю, болгарський перець, часник і помідори ( перетерті) - це все протушити і добавити шпарагівку, сметану і трошки мускатного горіху. Потушити все разом десь біля 15 хвилин. Готове блюдо можна посипати кропом. За бажанням можна додати ще відварене куряче філе.
Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 12 липня 2012 21:07
Нам потрібно: 2 середні кабачки, 3 яйця, 100 г сметани, сіль, 50 г твердого сиру.
Кабачки почистити і порізати тоненькими кружечками, викласти у форму у декілька шарів і залити омлетом. Для омлету збити яйця і сметану, посолити. Зверху на омлет посипати тертий твердий сир. Запікати у духовці при 200 С - 20 хвилин. Смачного!
Цей рецепт знайшла на сайті Хлібопічка. Кабачки виходять смачні і ніжні на смак. Так можна запікати любі овочі.
Повідомлення відредагував oksana d - 17 липня 2012 16:34